GASTRIC SLEEVE

Road to Perfection

GASTRIC SLEEVE

Road to Perfection
gastric sleeve

GASTRIC SLEEVE

Wat is een gastric sleeve?

Een gastric sleeve (sleeve gastrectomy) is een bariatrische en metabolische chirurgische ingreep waarbij de maag 75% wordt verkleind. De gastric sleeve zorgt voor een verkleining van het maagvolume om effectief af te vallen.

Omdat ongeveer twee derde van de maag met chirurgische methoden wordt verwijderd, kan de persoon bij elke maaltijd minder eten.  Daarna worden voeding- en bewegingspatronen gepland.  Daarnaast wordt ook beoogd om het hongergevoel te verminderen door het ghreline hormoon onder controle te houden dat wordt afgegeven door het bovenste deel van de maag, dat de fundus wordt genoemd.

Zijn er risico's?

Tijdens de operatie wordt de maag verkleind maar de natuurlijke structuur behouden.  Ook het gebied van de maag dat het ghreline hormoon afgeeft en dat zorgt voor het hongergevoel wordt verwijderd.  Het is een geschikte ingreep voor mensen met een BMI van boven de 35 en bestaat uit een enkele stap.

De gastric sleeve wordt aangeraden voor personen met een BMI tussen de 35-40 en die last hebben van bijkomende ziektes zoals diabetes, slaap apneu, hoge bloeddruk of osteoartritis.  Het is een ingreep met een laag complicatie risico en hoge veiligheidsfactor voor mensen die al jaren zonder succes proberen om af te vallen.

Hoe wordt het toegepast?

Bij een gastric sleeve operatie wordt de voorkeur gegeven aan de gesloten methode en worden slechts 5 incisies, waarvan de grootste 12 mm en de kleinste 5 mm, gemaakt. De procedure duurt 60 minuten.  Tijdens de operatie wordt ongeveer twee derde van de maag verticaal verwijderd om het maagvolume te verkleinen.

Het restant van de maag heeft een volume van 100-150 ml en heeft de vorm van een tube.  De operatie wordt onder algemene anesthesie uitgevoerd dus de patiënt is gedurende de operatie in slaap en voelt geen enkele pijn.  Met de gesloten methode duurt het herstel korter en littekens zijn minder zichtbaar na de operatie.

Wie komt in aanmerking voor een gastric sleeve?

De gastric sleeve wordt toegepast op morbide obese en super morbide obese patiënten waarbij overige obesitas operaties te risicovol zijn.  Bij deze personen vormen de gastric by-pass, biliopancreatische diversie ingrepen een groot risico.  De gastric sleeve is dan ook de reden dat het wordt toegepast op deze patiënten.

Morbide obese en super morbide obese patiënten worden met een gastric sleeve op het gewenste gewicht gebracht voor andere operaties.  Daarna kunnen de gastric by-pass, biliopancreatische diversie ingrepen worden toegepast.

Met de ontwikkeling van de medische technologie en ervaring van specialisten is het succesratio van een gastric sleeve operatie hoger dan verwacht en kan het worden uitgevoerd op personen met obesitas als een eerste ingreep.  In dit kader is een gastric sleeve niet enkel een hulpmiddel bij de behandeling van obesitas maar een daadwerkelijke behandeling ervan.

Zowel in Amerika als Europa wordt de gastric sleeve het meeste gekozen door patiënten met obesitas problemen.
Personen met obesitas en een BMI boven de 35 kunnen in het kader van deze informatie veilig en zonder problemen kiezen voor een gastric sleeve.

Wie komt niet in aanmerking voor een gastric sleeve?

Een gastric sleeve is een succesvolle chirurgische ingreep die veilig kan worden toegepast bij de behandeling van obesitas.  Bij personen met een BMI lager dan 35 en personen die geen algemene anesthesie tolereren, wordt geen gastric sleeve toegepast.

Ook mensen met slokdarm infecties, ernstige psychiatrische problemen en maag hernia’s komen niet in aanmerking voor een gastric sleeve.  Ook overige ziekten kunnen een belemmering vormen voor de operatie.  Daarom dient de arts te onderzoeken en te beoordelen of de persoon in aanmerking komt voor een gastric sleeve.

Wat zijn de voordelen van een gastric sleeve?

Is het gevaarlijk?

Een laparoscopische gastric sleeve (maagverkleining) is een techniek met een succesratio van 60% bij het afvallen. Ook op de lange duur kent deze operatie geen nadelen. Als een persoon zich niet houdt aan zijn dieet kan het afvallen moeilijk worden en moeten omgaan met voedingsproblemen of zelfs in gewicht aankomen.

Kan ik weer aankomen?

Patiënten die zich na de operatie niet houden aan hun dieet (bijvoorbeeld: het nuttigen van vloeistoffen met veel calorieën, non-coöperatieve patiënten die het eten niet onder controle kunnen houden) kunnen weer in gewicht aankomen. Bij personen die zich niet zullen houden aan hun dieet wordt in plaats van een ‘gastric sleeve’ gekozen voor een gastric by-pass chirurgie. (Succesratio van 95%)

Hoe verloopt het herstel?

Na een gastric sleeve operatie kan de patent de eerste nacht beginnen met lopen en een paar slokjes water drinken.  Na een dag kan men 2 bekers water drinken.  Na de derde dag kan de patiënt appelsap, lactosevrije melk, soep zonder stukjes en dergelijke vloeistoffen nuttigen en wordt hij met een dieetlijst ontslagen.

Er wordt een speciaal dieetprogramma opgesteld voor de patiënt zodat hij zich gezond kan voeden en de nodige stoffen binnenkrijgt.  Dit dieet bestaat de eerste week uit heldere vloeistoffen, de tweede week uit soepen en de derde week uit puree.  Vanaf de eerste maand dient de patiënt vast voedsel heel goed te kauwen en langzaam te eten.  Om tot het gewenste gewicht te komen dient de patiënt zich te houden aan het dieet en regelmatig oefeningen te doen.

Waar wordt de gastric sleeve operatie uitgevoerd?

De gastric sleeve operatie wordt in Istanbul, Turkije uitgevoerd in een privé ziekenhuis.  Het ziekenhuis heeft een intensive care unit en voldoet aan alle hygiëne voorwaarden.

Uw hotel ligt op een korte afstand van de plaats waar uw operatie zal plaatsvinden.  Het privé ziekenhuis ligt op 5 minuten afstand van het vliegveld.

Wat is de prijs van een gastric sleeve operatie in Turkije?

U kunt de prijs voor een gastric sleeve operatie terugvinden op onze website.  Gedurende uw verblijf in Turkije zijn uw hotel, transfers, medicijnen, controles, diëtiste diensten en meerdere diensten inbegrepen in uw pakket.

De reden dat gastric sleeve operaties in Turkije laag zijn, heeft met de Euro koers te maken.  De lage prijs, ervaren artsen, topkwaliteit hotels en ziekenhuizen maken de gastric sleeve operatie in Turkije aantrekkelijk.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Whatsapp Contact
  • Contact Us

    Contact Us

  • Phone
  • WhatsApp
  • Instagram
  • YouTube