Brazilian Butt Lift (BBL)

Startpagina Proces Brazilian Butt Lift (BBL)

Proces Brazilian Butt Lift (BBL)

We hebben de antwoorden op de veelgestelde vragen over bbl operatie in Turkije voor u voorbereid. Alles wat u zich afvraagt over bbl (Brazilian Butt Lift) zoals wat u van te voren moet voorbereiden en waar u na de operatie moet opletten kunt u hier terug vinden

Voorbereiding voor de BBL operatie

 • – U moet 8-10 uur voor de operatie nuchter zijn. U mag dus niks eten en drinken.
 • – Het dragen van comfortabele kleding verdient de voorkeur voor een operatie.
 • – De ochtend van de operatie douchen zal u helpen te ontspannen.
 • – Geen make-up voor de operatie.
 • – U moet uw metalen voorwerpen zoals piercings, sieraden en haarspelden voor de operatie verwijderen.
 • – Wanneer u bloedverdunners inneemt moet u  minstens 10 dagen voor de operatie stoppen. U mag geen vitamine E nemen.
 • – Informeer ons over uw dagelijkse medicijnen die u gebruikt.
 • – Kruiden- en ondersteunende producten zoals kruidenthee en groene thee mogen  minstens 10 dagen voor en 10 dagen na de operatie NIET worden gedronken. Vooral groene thee kan ernstige bloedingen veroorzaken.
 • – Geef ons op tijd aan als u klachten heeft zoals verkoudheid en griep. Hierdoor kan uw operatie geanuleerd worden.
 • – Vergeet niet te vermelden wanneer u bloeddruk-, hart-, suiker- of schildkliermedicijnen gebruikt. Breng uw medicatie mee.
 • – U moet 4 weken voor de operatie stoppen met uw anticonceptie medicatie.
 • – Pak uw rust voor de operatie. Doe geen zware inspanningen.
 • – Stop 1 week van te voren met roken en alcoholgebruik.
 • – Indien mogelijk, een week voor de operatie de resultaten van het bloedbeeld, Pt- en Aptt-bloedonderzoeken naar ons opsturen.
 • – De dag van de operatie mag u iemand ter ondersteuning meenemen.

Waar voert u de Bbl-operatie uit?

Bbl operatie wordt in Istanbul, Turkije uitgevoerd in een A-Klasse ziekenhuis.

Hoeveel dagen moet ik in Turkije blijven voor bbl operatie?

U verblijft in totaal 5-6 dagen in Istanbul voor de BBL operatie.

Hoeveel dagen moet ik in het ziekenhuis blijven?

U moet één nacht (soms 2) in het ziekenhuis blijven na een bbl operatie.

Is er iemand om mij te helpen in Turkije?

Allereerst halen wij u op van de luchthaven in Turkije. Op de dag van de operatie haalt uw persoonlijke assistent u op bij uw hotel en brengt u naar het ziekenhuis. Hij/zij zal bij u zijn tijdens het gehele proces zoals het ontslag in het ziekenhuis en bij u laatste controle bij de arts voordat u terugkeert naar uw eigen land.

Hoe lang duurt een bbl-operatie?

De operatie duurt ongeveer 2-4 uur. Als de BBL operatie gecombineerd wordt met een andere operatie of als de hoeveelheid afgenomen vet hoog is, kan deze periode langer zijn.

BBL en anesthesie?

De BBL operatie wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie.

Blijven de vetten in mijn bil definitief zitten of verdwijnen ze met de tijd?

Deze situatie kan van persoon tot persoon verschillen, maar hangt ook af met hoe de persoon de instructies die we hem/ haar geven naleeft na de operatie.

Val ik af na liposuctie?

Bij een BBL operatie wordt er zo veel mogelijk vet verwijderd.  Vet wordt vooral op plaatsen afgenomen waarbij de lichaamslijnen duidelijker naar voren kunnen komen. Deze situatie veroorzaakt onvermijdelijk veranderingen in uw figuur. Liposuctie is een operatie om uw figuur te corrigeren en niet om af te vallen.

Hou ik een litteken over op mijn billen?

Er worden dunne canules gebruikt om de vet in de billen of heupen te injecteren. Kleine littekens beginnen na verloop van tijd te verdwijnen. Met de aanbevolen crèmes worden deze littekens geminimaliseerd.

Wanneer worden mijn hechtingen verwijderd?

Er zijn geen hechtingen bij een Bbl-operatie.

Hoe oud moet ik zijn voor een BBL operatie?

De leeftijdsgrens is minimaal 18 jaar bij plastische chirurgie. Het kan wel worden toegepast op mensen onder de 18 jaar, in overeenstemming en goedkeuring van de ouders en de arts.

Moet ik een BBL-kussen gebruiken?

Bbl kussen moet zeker worden gebruikt. Na het verlaten van de operatie krijgt u een BBL-kussen. U moet uw BBL kussen 1 maand lang gebruiken.

Wanneer kan ik douchen?

Twee dagen na de operatie kunt u douchen.

Zal ik een korset (faja) moeten dragen?

Bij een BBL operatie wordt er met behulp van liposuctie vet afgenomen. Een korset moet dus worden gedragen na de operatie voor compressie op zones waar liposuctie gedaan is. U moet uw  Faja 1e stage die u meteen na de BBL operatie aan heeft  1 week lang dag en nacht dragen. Daarna moet de Faja 2e stage voor ongeveer 3 maanden dag en nacht worden gedragen.

Wanneer kan ik weer werken na mijn BBL operatie?

Als de patiënt zich goed voelt na een bbl-operatie, kan hij of zij 1 week later weer aan het werk. Als de patiënt een zittend baan heeft, adviseren wij om ten minste 2 weken niet te gaan werken. Nadat patiënten terugkeren naar hun werken moeten ze zeker het BBL-kussen gebruiken.

Wanneer kan ik sporten?

Vanaf 3 dagen na de BBL operatie kunt u beginnen met lopen op rustige tempo. Na 3 weken mag u het sporten langzaam opbouwen en na 8 weken mag u weer normaal sporten.

Worden mijn billen kleiner als ik afval?

Als u gewicht verliest, wordt uw vetpercentage ook minder. Net als uw andere vetcellen kunnen de vetten die in de billen gespoten worden afnemen.

Is de BBL operatie ook een oplossing voor cellulitis?

Tijdens het bbl-proces wordt vet uit bepaalde zones gehaald. Wanneer er vet uit de benen wordt verwijderd en er is cellulitis in dit gebied, kan er een vermindering van uw cellulitis zijn.

Vergoed mijn verzekering de BBL operatie?

Nee, de verzekering vergoed de BBL operatie niet.

Kan ik tijdens de zwangerschap een BBL-operatie ondergaan?

BBL operatie wordt uitgevoerd onder algehele anesthesie en deze kan de baby schaden. Ook tijdens de borstvoedingsperiode kunt u geen BBL operatie laten uitvoeren.

Heb ik massages nodig na mijn BBL operatie?

We raden massage na BBL operatie zeker aan. Dit wordt ook wel after-lipo massage genoemd.  Dit raden we ook aan bij ervaren masseurs die gespecialiseerd zijn in het doen van after-lipo massages. Massages zijn goed voor u vooral bij het vormen van uw lichaam als bij het snel verdwijnen van oedeem.

Wat is de prijs van BBL?

BBL- prijzen worden als pakket aangeboden. Hotel, transfer, korset, medicijnen en operatie zijn bij dit proces inbegrepen. Voor meer gedetailleerde informatie over BBL mag u ons bellen, e-mailen of een bericht sturen via WhatsApp.

Ook kunt u uw medische achtergrond samen met uw foto’s via het formulier E-consult invullen en aan de hand hiervan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Waar wordt de BBL operatie uitgevoerd?

De BBL operatie wordt in Turkije uitgevoerd. Wij geven de voorkeur aan volledig uitgeruste ziekenhuizen met intensive care- afdelingen. Het is voor plastische chirurgen belangrijk om een ​​uitgerust ziekenhuis te kiezen voor de BBL operatie.