Liposuctie

Startpagina Proces Liposuctie

Proces Liposuctie

Waar moet u voor en na de liposoctie operatie op letten? U zult veel antwoorden op uw vragen kunnen vinden, zoals waar u op moet letten voor een esthetische cperatie, hoeveel uur u nuchter moet blijven, hoe lang u in Turkije moet zijn, hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven en wat u te wachten staat na de operatie.

Voorbereiding voor liposuctie

 • – U moet 8-10 uur voor de operatie nuchter zijn. U mag dus niks eten en drinken.
 • – Het dragen van comfortabele kleding verdient de voorkeur voor een operatie.
 • – De ochtend van de operatie douchen zal u helpen te ontspannen.
 • – Geen make-up voor de operatie
 • – U moet uw metalen voorwerpen zoals piercings, sieraden en haarspelden voor de operatie verwijderen.
 • – Wanneer u bloedverdunners inneemt moet u  minstens 10 dagen voor de operatie stoppen. U mag geen vitamine E nemen.
 • – Informeer ons over uw dagelijkse medicijnen die u gebruikt.
 • – Kruiden- en ondersteunende producten zoals kruidenthee en groene thee mogen  minstens 10 dagen voor en 10 dagen na de operatie NIET worden gedronken. Vooral groene thee kan ernstige bloedingen veroorzaken.
 • – Geef ons op tijd aan als u klachten heeft zoals verkoudheid en griep. Hierdoor kan uw operatie geanuleerd worden.
 • – Vergeet niet te vermelden wanneer u bloeddruk-, hart-, suiker- of schildkliermedicijnen gebruikt. Breng uw medicatie mee.
 • – U moet 4 weken voor de operatie stoppen met uw anticonceptie medicatie.
 • – Pak uw rust voor de operatie. Doe geen zware inspanningen.
 • – Stop 1 week van te voren met roken en alcoholgebruik.
 • – Indien mogelijk, een week voor de operatie de resultaten van het bloedbeeld, Pt- en Aptt-bloedonderzoeken naar ons opsturen.
 • – De dag van de operatie mag u iemand ter ondersteuning meenemen.

Hoeveel uur duurt de operatie liposuctie?

De liposuctie-operatie duurt ongeveer 1-4 uur. De tijd kan variëren afhankelijk van het aantal liposuctiegebieden en het vetpercentage van de patiënt.

Liposuctie en anesthesie?

De liposuctie operatie die we in Turkije uitvoeren wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd.

Is liposuctie een pijnlijke operatie?

Tijdens de liposuctie operatie voelt u geen pijn. Mogelijk heeft u de eerste twee dagen na de operatie spierpijn. U zult dit proces gemakkelijk doorstaan met de voorgeschreven pijnstillers.

Wat is de leeftijdsgrens voor liposuctie?

De leeftijdsgrens is 18 bij plastische chirurgie. Het kan wel worden toegepast op mensen onder de 18 jaar, in overeenstemming en goedkeuring van de ouders en de arts.

Hoe lang moet er een korset (faja) gedragen worden na de liposuctie operatie?

U moet uw  Faja 1e stage die u meteen na de liposuctie operatie aan heeft  1 week lang dag en nacht dragen. Daarna moet de Faja 2e stage voor ongeveer 3 maanden dag en nacht worden gedragen.

Wanneer kan ik na de liposuctie operatie weer aan het werk?

We raden je aan om zeker 1 week lang na de liposuctie operatie uw rust te nemen. Als u een kantoorbaan heeft kunt u na 1 week weer aan het werk.

Wanneer begin ik met sporten na liposuctie?

Vanaf 3 dagen na de liposuctie operatie kunt u beginnen met lopen op rustige tempo. Na 3 weken mag u het sporten langzaam opbouwen en na 8 weken mag u weer normaal sporten.

Hou ik na de liposuctie operatie littekens over?

Er worden Canules van 2-3 mm gebruikt om vet te verwijderen uit de patiënt. De gaatjes zijn erg klein en moeilijk van buitenaf te zien. Desalniettemin kan er een lichte litteken overblijven. Deze littekens beginnen na verloop van tijd te vervagen.

Kunnen de vetten die bij een liposuctie operatie worden uitgezogen worden gebruikt?

Bij liposuctiechirurgie kunnen vetten die uit het lichaam worden verwijderd, met name in de billen worden geïnjecteerd. Afgezien van dit, kan het worden gebruikt op het gezicht, borsten en bij de behandeling van X- benen.

Komen vetten die na de liposuctie zijn verwijderd terug?

De vetcellen worden tijdens de liposuctie gedood, echter blijven er natuurlijk nog vetcellen over. Op deze plekken kan vet terugkomen als gevolg van onevenwichtige voeding en beweging.

Vergoed mijn verzekering de liposuctie operatie?

Nee, de verzekering vergoed de liposuctie operatie niet.

Kan ik een liposuctie-operatie ondergaan tijdens de zwangerschap?

Liposuctie operatie wordt uitgevoerd tijdens algehele anesthesie deze kan de baby schaden. Ook tijdens de borstvoedingsperiode kunt u geen liposuctie operatie laten uitvoeren

Is liposuctie schadelijk?

Liposuctie wordt ook wel vet verwijderen genoemd. Na de liposuctie operatie wordt een verlaging van uw suikerwaardes waargenomen. U heeft minder kans op diabetes. Liposuctie is nuttig, niet schadelijk, zowel voor uw gezondheid als voor uw figuur.

Wanneer gaat oedeem over na liposuctie?

Het is normaal dat er oedeem en zwelling optreden na een liposuctie. Vanaf dag 5 zal het oedeem en de zwelling snel beginnen met afnemen. Het volledig afnemen van de oedeem en zwelling kan soms wel 6 maanden duren.

Heb ik een speciale massage nodig na mijn liposuctie operatie?

We raden massage na liposuctie aan. Dit wordt ook wel after-lipo massage genoemd.  Dit raden we ook aan bij ervaren masseurs die gespecialiseerd zijn in het doen van after-lipo massages. Massages zijn goed voor u vooral bij het vormen van uw lichaam als bij het snel verwijderen van oedeem.

Hoeveel vet kan er worden afgenomen met liposuctie?

De hoeveelheid vet die met liposuctie moet worden afgenomen, kan van persoon tot persoon verschillen. Gezien de beslissing van de arts en de gezondheid van de patiënt, kan 4 tot 10 liter vet worden uitgezogen.

Waar wordt de liposuctie operatie uitgevoerd?

De liposuctie operatie wordt in Turkije uitgevoerd. Wij geven de voorkeur aan volledig uitgeruste ziekenhuizen met intensive care- afdelingen. Het is voor plastische chirurgen belangrijk om een ​​uitgerust ziekenhuis te kiezen voor liposuctie.

Wat kost Liposuctie?

Liposuctieprijzen worden als pakket aangeboden. Hotel, transfer, korset, medicijnen en operatie zijn bij dit proces inbegrepen. Voor meer gedetailleerde informatie over liposuctie mag u ons bellen, e-mailen of een bericht sturen via WhatsApp.

Ook kunt u uw medische achtergrond samen met uw foto’s via het formulier E-consult invullen en aan de hand hiervan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Uit welke zone wordt de meeste vet afgenomen?

De zones waarvan de meeste vet wordt verwijderd zijn de buik, lovehandles , rug, been, borst, armen, vagina, knieschijven en heupen.  Afhankelijk van de behoeften van de patiënt kan vet ook uit andere zones worden verwijderd.