Borstvergroting

Startpagina Borstvergroting
Borstvergroting 1
Borstvergroting 2

Borstvergroting

Borst is het belangrijkste lichaamsdeel dat vrouwelijkheid symboliseert en de fysica van vrouwen benadrukt. De belangrijkste functie van de borst is het geven van borstvoeding. Afgezien hiervan is het een onmisbaar onderdeel van seksualiteit.

 

Vrouwen voelen zich ongelukkig als ze hun borsten niet mooi vinden. In deze situatie, die verlies van zelfvertrouwen veroorzaakt, is borstvergroting een van de meest succesvolle oplossingen.

Alles over borstvergroting

Borstvergroting wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die niet tevreden zijn met hun borstomvang. Met siliconenimplantaten of, met andere woorden, siliconenprothesen worden de borsten vergroot. Borstvergrotingsoperatie is een operatie die vrouwen meteen na de operatie blij maakt met het resultaat. Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting willen.

 

Een borstvergrotingsoperatie duurt ongeveer 1-2 uur. Als borstvergroting wordt uitgevoerd in combinatie met borstlift, duurt de operatie langer.

 

Borstvergrotingsoperaties worden uitgevoerd onder algehele anesthesie. De patiënt slaapt volledig. Na de operatie wordt de patiënt met een postoperatieve compressie BH naar haar kamer gebracht. Door het effect van anesthesie en een koude werkomgeving, kunnen sommige patiënten de eerste 30 minuten na de operatie het erg koud hebben. Dit is volkomen normaal.

 

De doos en het garantiebewijs van de prothese, die bij de patiënt is aangebracht, worden na de operatie aan de patiënt overhandigd.

 

De patiënt overnacht 1 nacht in het ziekenhuis. Het is normaal dat er de eerste nacht lichte pijn wordt ervaren. In het ziekenhuis worden sterke pijnstillers en antibiotica via het infuus toegediend.

 

Een dag na de operatie worden uw controles uitgevoerd en worden uw ontslagprocedures gestart. Twee dagen later worden de laatste controles uitgevoerd en is het operatieproces voltooid.

 

Turkije, bevind zich in de top drie in het wereldklassement voor het meest gekozen land voor borst-esthetiek.

 

Wij voeren borstvergroting operaties uit in volledig uitgeruste A-klasse ziekenhuizen in Turkije. Uw operatie wordt uitgevoerd door een zeer ervaren specialist.

 

Elke vrouw kan een andere reden hebben voor het ondergaan van een borstoperatie. Daarom is borstesthetiek een operatie die speciaal voor het individu is ontworpen en die is afgestemd op de verwachtingen en klachten van de patiënt.

 • Het kan worden gedaan bij vrouwen die denken dat hun borsten te klein zijn. Bij het plannen van borstesthetiek krijgt niet alleen borstvergroting prioriteit. De verhouding met heup en taille moet worden berekend. De verhouding heup-taille-borst is erg belangrijk.
 • De onevenredige symmetrie in de borstomvang vereist borstesthetiek. Dat wil zeggen, één borst kleiner of groter dan de andere borst. Dan moet er een borstvergroting of borstverkleining worden uitgevoerd. Deze situatie wordt bij veel vrouwen waargenomen. Bij sommige patiënten kan het verschil tussen de twee borsten echter erg groot zijn. In dit geval kan borstesthetiek onmisbaar worden.
 • Het ontbreken van de borst, herstellen van de borst en/of reconstrueren van de borst na een bepaalde ziekte zoals borstkanker kunnen de reden zijn voor sommige borstoperaties.
 • Vrouwen die na de zwangerschap hun borstvolume verliezen, krijgen te maken met borstesthetiek. Borstvergroting kan bij deze patiënten worden gecombineerd met borstlift.
 • Bij vrouwen die bijvoorbeeld na een maagverkleiningsoperatie snel afvallen of overmatig gewicht verliezen kunnen slappe borsten en verlies van de volume van de borsten ervaren. In deze gevallen wordt een borstvergroting in combinatie met een borstlift uitgevoerd.

Borst siliconen typen

Borstsiliconen (borstprothesen) die worden gebruikt bij borstvergroting en borstvormende operaties kunnen verschillen in grootte, vorm, structuur en inhoud.

Borstvergroting 2

Whatsapp Contact

Hoeveel CC zijn de maten van borst siliconen?

Borstsiliconen variëren van 200 tot 800 cc. De siliconenmaten die we gebruiken beginnen bij 200 cc en worden bepaald op basis van de vraag en lichaamsstructuur van onze patiënten en gaan tot 800 cc. Het meest gebruikte siliconen maat is tussen 250-450 cc.

 

Het belangrijkste bij het kiezen van  de borstprothese is wat de wens is van de patiënt. Vrouwen houden over het algemeen van grote borsten. De wens van de patiënt is dus erg belangrijk voor ons. Dientengevolge wordt samen met de patiënt besloten welk type siliconen zal worden gebruikt en wat de siliconenmaat zal zijn.

Ronde borstimplantaten

We krijgen heel vaak de vraag of de siliconen rond of druppelvorm moeten zijn. In deze context hebben we de verschillen tussen de twee beschreven.

 

Ronde borst siliconen zijn het meest geprefereerde siliconenmodel voor borsten. Bij het maken van deze keuze wordt de lichaamsstructuur van de patiënt geëvalueerd.

 • De dikte van de borsthuid en borstspier wordt geëvalueerd.
 • Afstand tussen tepel en Schouder wordt berekend.
 • Er wordt gecontroleerd of er een verzakking is in de borststructuur.
 • Er wordt rekening gehouden met de voorkeur van de patiënt.
 • De vraag of ze eerder een operatie aan de borst hebben gehad wordt gesteld.

Wat zijn de voordelen van ronde siliconen?

 • Vrouwen geven de voorkeur aan volle borsten. Bij het dragen van bikini’s en bh’s willen ze het liefst een mooie decolleté. Ronde siliconen zijn dan ideaal, deze maken de borst voller.
 • Zelfs zonder het dragen van een BH wordt er decolleté gecreëerd.
 • Ronde prothese hebben de voorkeur bij een borstlift operatie.
Borstvergroting 2

Whatsapp Contact

Druppelvorm siliconen

Omdat de vorm van de siliconen wordt vergeleken met waterdruppels, wordt het druppelvorm siliconen genoemd. Het onderste deel van de siliconen is voller en het bovenste deel is meer afgeplat. De lichaamsstructuur van de patiënt wordt geëvalueerd terwijl de keuze voor druppelvorm prothese wordt gemaakt.

 • De dikte van de borsthuid en borstspier wordt geëvalueerd.
 • Afstand tussen tepel en Schouder wordt berekend.
 • Er wordt gecontroleerd of er een verzakking is in de borststructuur.
 • Er wordt rekening gehouden met de voorkeur van de patiënt.
 • De vraag of ze eerder een operatie aan de borst hebben gehad wordt gesteld.

Wat zijn de voordelen van druppelvorm siliconen?

 • Het is geschikt voor vrouwen die geen borstweefsel hebben.
 • Kan de keuze zijn voor patiënten die geen overdreven decolleté willen.

Hoe wordt een borstprothese geplaatst?

De borstprothese kan vanaf 3 verschillende plekken in de borst geplaatst worden. We plaatsen de siliconen onder de tepel, onder oksel of onder de borst.

 

De meest gebruikte methode is onder de borst. Op deze manier worden melkklieren en borstklieren niet beschadigd. Omdat het incisielitteken in het onderste deel van de borst blijft, is het onzichtbaar en is de hersteltijd sneller.

 

De borstimplantaten kan onder de spier of over de borstspier worden geplaatst. Bij onze borstvergrotingsoperaties worden siliconen meestal onder de spier geplaatst.

Borstvergroting 2

Whatsapp Contact

Genezingsproces na borstvergroting

Na de borstvergroting zal uw pijn nog een dag of twee aanhouden. In de borst zal een gevoel van zwelling en volheid optreden.

 

Vanaf de derde dag zult u zich meer op uw gemak voelen. U begint uw armen en romp comfortabeler te bewegen. U kunt 3-4 dagen na de operatie douchen. Maar de besluit hierover wordt door uw arts genomen bij uw laatste controle.

 

U draagt een sportbeha ongeveer 1 maand na borstvergroting. Dit zal de borst helpen vormen.

 

Na de borstvergroting is krachttraining de eerste vijf tot zes weken niet toegestaan. Voor voldoende lichaamsbeweging kunt u starten met wandelen op laag tempo. Activiteiten zoals sauna, zonnebank en stoombad mogen gedurende 2 maanden niet worden uitgevoerd.

Wat zijn de borstvergroting prijzen in Turkije?

We doen de borstvergroting operaties in Istanbul, Turkije. We werken samen met enkele  A-klasse ziekenhuizen. We bieden u een ‘all-inclusive’ pakket aan met hotelovernachtingen, FDA-goedgekeurde siliconen, post- operatieve compressie BH,VIP- airport service en een persoonlijke begeleider. U kunt de prijs van borstvergroting in Turkije vinden op onze website onder het tabblad ‘prijslijst’ . Voor meer gedetailleerde informatie over borstvergroting mag u ons bellen, emailen of een bericht sturen via WhatsApp.

 

Ook kunt u uw medische achtergrond samen met uw foto’s via het formulier E-consult invullen en aan de hand hiervan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Veelgestelde vragen over borstvergroting

We ontvangen dagelijks veel vragen over borstvergroting via Instagram, via WhatsApp, via onze YouTube-kanalen en  via onze directe telefoonlijn. Wij hebben de meest gestelde vragen voor u beantwoord.

Hoe lang is de levensduur van de borstsiliconen?

In overeenstemming met de verklaringen van de bedrijven waar wij de siliconen van gebruiken wordt gesteld dat de siliconen levenslang meegaan. Het kan echter nodig zijn om de borstsiliconen te vervangen na 15-20 jaar nadat deze door het effect van de zwaartekracht en het ouder worden verzakken.

Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Bij een borstvergroting worden door de siliconen de melkklieren of het borstweefsel niet beschadigd omdat het  onder het borstweefsel wordt geplaatst. Om deze reden veroorzaakt het geen problemen en kunt u uw baby borstvoeding geven.

Borstvergroting 2

Whatsapp Contact

Mijn borsten hangen, is het voldoende om alleen mijn borsten te vergroten met borstprothese/ siliconen?

Als de verzakking minimaal is kan een borstvergroting met de juiste maat siliconen voldoende zijn. Borstlift is vaak geschikter voor slappe borsten.

Kan ik vóór de zwangerschap een borstvergroting ondergaan?

Als u in een zeer korte termijn een baby wilt, kunt de operatie voor borstvergroting uitstellen. Maar als u na een jaar of twee aan een zwangerschap denkt, is er geen reden om borstvergroting uit te stellen. Zoals hierboven uitgelegd is er ook geen probleem voor het geven van borstvoeding.

Kan het door andere gezien worden dat ik een borstvergroting heb gehad?

Borstsiliconen, namelijk borstprothesen, worden vooral onder de spier geplaatst. Om deze reden is het erg moeilijk te bepalen of u borstvergroting hebt gehad met siliconen.  Vooral nieuwe siliconenmodellen zijn zachter en natuurlijker. Daarom begrijpt uw partner het misschien niet tenzij u het zegt.

Kunnen de borstsiliconen lekken?

De kans is erg klein dat de borstimplantaten gaan lekken. Zelfs na een zwaar ongeval of een steek op de siliconen zullen de implantaten niet kapot gaan. De borst implantaten hebben een zeer duurzame structuur. Maar stel dat er een scheur in de siliconen ontstaat, dan hoeft u zich alsnog geen zorgen te maken. De gel in de borst prothese verspreidt zich niet vanwege het speciale ontwerp. Siliconen komen er niet uit. De gel is niet schadelijk.

Kan ik siliconen laten verwijderen wanneer ik dat wil?

U kunt uw siliconen op elk moment laten verwijderen.

Welk merk siliconen worden er gebruikt?

We gebruiken door de FDA goedgekeurde siliconenprothesen.(mentor prothese of motiva prothese)

Hoe gaan jullie om met borsten van verschillende grootte?

Als de ene borst groter of kleiner is dan de andere, worden voor beide borsten verschillende maten siliconen gebruikt.

Waar worden de borstvergrotingsoperaties gedaan?

Borstvergroting en alle andere borstoperaties worden in Istanbul, Turkije gedaan. Er zijn verschillende redenen om uw borstvergrotingsoperatie in Turkije te ondergaan. Deze kunt u ook op onze website lezen.

Hoeveel dagen moet ik in Turkije blijven voor borstvergroting?

U moet vier dagen in Turkije verblijven na een borstvergroting.

Zal er een litteken zijn na een borstvergroting?

We plaatsen de siliconen bij een borstvergrotingsoperatie via een incisie die we openen vanaf de onderkant van de borst. Dit zorgt ervoor dat de wond makkelijker geneest en door het blad onder de borst verborgen blijft. Het litteken zal na verloop van tijd vaag worden.

Borstvergroting 2

Whatsapp Contact

Boekafspraak

Whatsapp Contact