Gynaecomastie

Startpagina Liposuctie Gynaecomastie
gynaecomastie
Gynaecomastie 1

Wat is gynaecomastie?

Gynaecomastie betekent dat de borsten bij zowel mannen als vrouwen groot zijn.  Borsten zijn een vrouwelijk orgaan en hebben geen functie bij mannen, waarbij het orgaan enkel visueel aanwezig is.

 

Grote borsten kunnen mannen vanuit een sociaal oogpunt tot last zijn en die mannen willen vaak van deze grote borsten af.  Die ingreep wordt een gynaecomastie operatie genoemd.

Bij wie komt gynaecomastie voor?

Op verzoek hebben enkele onderzoekers in Turkije de volgende informatie vergaard met betrekking tot plastische chirurgie in dit kader.  In ons land worden neuscorrecties, haartransplantatie, borstvergroting en vet verwijdering operaties het meeste uitgevoerd.

 

Daarom is er ook een grotere vraag naar deze ingrepen.  Informatieverzoeken over gynaecomastie, oftewel grote borsten bij mannen, komen net zoveel binnen als die voor de hierboven genoemde operaties.  Ook mannen geven tegenwoordig veel meer om hun uiterlijk in het sociale leven, dus het is ook geen gek verzoek.

De proportie van gynaecomastie in de samenleving:

In het neonatale stadium: Wegens een hoge concentratie aan oestrogeen dat via de placenta naar de baby wordt gepompt, is het bij ongeveer 50% van de jongens te zien.

 

 

Bij ouderdom: Na een bepaalde leeftijd vermindert de androgeen in het lichaam en neemt het vetpercentage toe.  Omdat bekend is dat vetweefsels in het lichaam oestrogeen produceren, wordt van de stoffen die androgeen produceerden, oestrogeen geproduceerd.  Daarom is het vet in de borsten op latere leeftijd meer zichtbaar.  Gynaecomastie kan soms zelfs op 15-jarige leeftijd starten.

Whatsapp Contact

Waarom ontstaat gynaecomastie?

In de puberteit is het normaal dat mannen wegens hormonale veranderingen een groei in de borsten zien of dat de borsten vol en gevoelig aanvoelen.  Een wirwar aan hormonen raast namelijk door het lichaam.

 

Wanneer deze tijdelijke situatie om verscheidene redenen permanent wordt, wordt dat gynaecomastie genoemd.  Mannen die op deze leeftijd in gewicht aankomen, hebben een grotere kans op gynaecomastie.  Jongeren die last hebben van gynaecomastie proberen dit te bedekken door losse kleding te dragen of voorovergebogen te lopen.  Zeker in de zomerperiode zullen zij bijvoorbeeld niet gaan zwemmen om dit te bedekken.

Hoe ontdekt men gynaecomastie?

Om deze diagnose te stellen zijn een uitgebreide voorgeschiedenis, bezichtigingsmethoden (ultrasound, MRI etc.) en hormoon analyses nodig.  Gynaecomastie kan in de puberteit worden ontdekt maar gynaecomastie dat ontstaat wegens andere redenen kan zich op latere leeftijd voordoen met een grote kans dat het slechts in een van de borsten zit.

 

Strek uw arm naar voren op de hoogte van uw borst en span uw arm en borstspieren samen.  Raak uw borst aan met uw linkerarm wanneer u dit doet.  Indien u vetweefsel voelt en dit vetweefsel los is en hangt, is er een grote kans dat u gynaecomastie heeft.

Whatsapp Contact

Hoe werkt een gynaecomastie operatie en wat is de prijs in Turkije?

Wij organiseren gynaecomastie operaties in Turkije.  De operatie duurt gemiddeld 1 uur en u dient voor drie dagen af te reizen.  De operatie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie.

 

Naargelang de behoeften van de patiënt kan de gynaecomastie operatie in 4 stadia worden uitgevoerd.

  • 1- Gynaecomastie in combinatie met een liposuctie
Een gynaecomastie operatie wordt veel gedaan.  Tijdens de operatie wordt met de vacuüm methode een liposuctie uitgevoerd op de borsten.
  • 2- Gynaecomastie in combinatie met een chirurgische operatie
Ook deze combinatie wordt vaak uitgevoerd.  Het kan voorkomen dat de melkklieren in de borst ook moeten worden verwijderd, afgezien van het vet.  In dat geval wordt een incisie gemaakt rondom de tepel en wordt het klierweefsel eruit gehaald.  Bij deze operatie wordt naast de liposuctie ook een chirurgische ingreep toegepast.
  • 3-Gynaecomastie met een J plasma behandeling
Hiertoe kan worden besloten na een lichamelijk onderzoek.  Indien de patiënt na een liposuctie het risico loopt op hangende borsten dan zal na de liposuctie tevens J plasma worden toegepast om de borsten strakker te maken.  De J plasma behandeling is een van de nieuwste technologieën en boekt geweldige resultaten bij liposucties en gynaecomastie operaties.
  • 4- Gynaecomastie behandeling in combinatie met een borstverkleining
Dit wordt toegepast op patiënten die hangende borsten hebben.  Hier spreken we van gynaecomastie in een vergevorderd stadium.  Nadat overtollig vet is verwijderd met een liposuctie wordt de overtollige huid chirurgisch verwijderd.   Wij houden rekening met deze stadia bij het vaststellen van de gynaecomastie operatie prijzen in Turkije.  De gynaecomastie prijzen kunt u raadplegen op onze website onder het kopje ‘prijzen’.

Whatsapp Contact

Boekafspraak

Whatsapp Contact