fbpx

BICHECTOMIE

Road to Perfection

BICHECTOMIE

Road to Perfection
bichectomie

BICHECTOMIE

Wangvet verwijdering (Bichectomie)

Bij plastische chirurgie kan het teveel aan vet in de wangen worden verminderd middels de bichectomie techniek. Het verwijderen van vet uit de wangen is een minimaal invasieve behandeling. Een bichectomie wordt uitgevoerd vanaf de binnenkant van de mond zodat er geen zichtbare littekens achterblijven.

Wat is bichechtomie (wangvet verwijdering)?

Het gezicht kan door veroudering of gewichtstoename met de tijd erg aankomen.  Met een wangvet verwijdering (Bichectomie) operatie wordt het overtollige vet in de wangen verwijderd zodat de gezichtscontouren opnieuw gevormd kunnen worden.  Het is een techniek dat wordt gebruikt in de plastische chirurgie bij verjonging en afslanking van het gezicht.

De wangen bevatten van nature buccale vetkussens.  Naarmate een persoon verouderd, raken deze vetkussens voller en krijgt hij rondere wangen.  Het is een moeilijk gebied om overtollig vet kwijt te raken zodra de ophoping heeft plaatsgevonden. Een bichectomie (wangvet verwijdering) richt zich op deze buccale vetkussens.

Hoe wordt bichectomie toegepast?

Een bichectomie operatie richt zich op de buccale vetkussens binnen de wangen en er worden kleine incisies gemaakt in de binnenkant van de mond. Daarna wordt het overtollige vet uit de wangen weggezogen. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats onder algemene anesthesie, sedatie of lokale anesthesie.

Hoe is het genezingsproces bij een bichectomie operatie?

Bij een bichectomie (wangvet verwijdering) verschilt het genezingsproces met de toegepaste techniek en het algemene huidtype van de patiënt. Het kan enkele weken duren voordat de uiteindelijke resultaten van de bichectomie operatie zichtbaar zijn. De resultaten van een bichectomie zijn blijvend. Om deze reden moet een goed en uitgebreid onderzoek plaatsvinden en gedetailleerd informatie te worden opgevraagd bij de plastisch chirurg voordat wordt besloten om de operatie te ondergaan. Het herstel duurt bij een wangvet verwijdering of bichectomie operatie korter maar uiteindelijk heeft het wel tijd nodig.

Punten waarop moet worden gelet bij een bichectomie

Om sneller te herstellen, wordt geadviseerd om het roken en de alcoholconsumptie een week voor de bichectomie ingreep te minderen en zomogelijk te stoppen.  Ook dienen geen bloed verdunnende medicijnen, zoals aspirine, te worden ingenomen voor de operatie.  Indien u andere medicijnen gebruikt wegens een chronische ziekte dient u dat door te geven aan uw arts voor de bichectomie ingreep.  Vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of mensen met gezondheidsproblemen dienen geen wangvet te laten verwijderen alvorens te hebben overlegd met hun arts.

Hollywood wangen

De bichectomie operatie die veelvuldig wordt gebruikt door beroemdheden om hun gezichtsvorm nog beter te laten stralen, wordt ook wel de ‘Hollywood wang’ genoemd.  Dankzij deze operatie worden jukbeenderen en de kaak meer zichtbaar waardoor het probleem met bolle wangen binnen korte tijd is verholpen.

Prijzen van bichectomie in Turkije

Wij voeren de bichectomie operaties in Turkije uit.  Het is een operatie van korte duur die met andere operaties kan worden gecombineerd.  Het kan dan ook prima samen met een borstvergroting of een andere ingreep worden gedaan.  U kunt de prijzen van de bichectomie operatie in Turkije terugvinden op onze website onder het kopje ‘prijzen’.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Whatsapp Contact