Liposuctie

Startpagina Liposuctie
liposuction liposuctie
Liposuctie 1

Liposuctie (vet uit het lichaam verwijderen)

Liposuctie, het verwijderen van vetvorming, is één van de meest gewilde operaties. Het is even effectief bij mannen als bij vrouwen.

De meest uitgevoerde chirurgische ingreep in Turkije is liposuctie. Op de tweede plaats komt borstvergroting en als derde neuscorrectie.

De meest voorkomende chirurgische ingreep wereldwijd is de ooglidcorrectie.

Hoeveel kan ik afvallen met liposuctie?

‘Hoeveel kilo raak ik kwijt met liposuctie?’ of ‘hoeveel kan ik afvallen?’ zijn de meest gestelde vragen aan ons. Als gevolg van de gecreëerde perceptie, wordt aangenomen dat liposuctie een afslankmethode is.

Dit is niet het geval.

Liposuctie, anders genoemd vet verwijdering, is een chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om plaatselijke vetophopingen te verwijderen en de contouren van uw lichaam beter in verhouding te brengen.

Het doel van liposuctie is dus niet afvallen, maar de vorm van het lichaam corrigeren.

Hoeveel vet wordt uit mijn lichaam verwijderd tijdens een liposuctie operatie?

Om antwoord te kunnen geven op vragen als hoeveel kan ik afvallen? of hoeveel vet wordt er verwijderd? Moet er allereerst uw BMI (Body Mass Index) worden bepaald in overeenstemming met uw lengte en gewicht. Het resultaat wordt beoordeeld, hierna worden andere factoren bekeken.

De meest belangrijke factor is het advies van de chirurg. Het aantal liters vet dat wordt verwijderd kan na het beantwoorden van enkele vragen worden bepaald. Het maximum aan vet dat weggehaald kan worden is 7 procent van het gewicht. Maar dit kan niet geschikt zijn voor ieder patiënt.

De gezondheid van het patiënt is belangrijk en wordt gecontroleerd.
Het gebruik van medicijnen, eerdere operaties en chronische ziektes zoals; hartproblemen, diabetes en schildklier problemen zijn belangrijke diagnoses die onderzocht moeten worden.

De chirurgen nemen een beslissing in overeenstemming met deze criteria. De leeftijd is ook een belangrijke factor. Opgemerkt moet worden dat elke operatie zijn risico’s heeft. De prioriteit tijdens operaties is de risico’s beperken tot een minimum.

Na alle controles bekijkt de arts of het mogelijk is om 7 procent vet, van het gewicht, te verwijderen. Dit is volledig aan de beoordeling van de arts.

Liposuctie 1

Whatsapp Contact

Komt het verwijderde vet na liposuctie terug?

Het doel van een liposuctie operatie is het verwijderen van lichaamsvet en het verminderen van het aantal vetcellen. Na het bereiken van volwassenheid voltooid het lichaam de vorming van vetcellen. Nieuwe vetcellen vormen zich niet langer.

Met toenemen van het gewicht worden de vetten opgeslagen in de vetcellen.

Als de vetcellen hier worden verwijderd, kan zich vet ophopen in de vetcellen die in dit gebied zijn achtergebleven. Hoe minder vetcellen er over zijn, hoe minder vet er weer ontstaat. Zolang de patiënt na de operatie aandacht besteedt aan zijn voeding, zal de kans op hervorming van vet zeer laag zijn.

Hoe verloopt een liposuctie operatie?

Ongeacht welke techniek er wordt uitgevoerd, het doel van liposuctie operaties is om vet uit het lichaam te verwijderen. De techniek/methode is volledig de keuze van de arts. Een grote deel van liposuctie operaties wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. De patiënt voltooid enkele voorbereidingen die aandacht behoeven vóór de operatie. U vindt deze voorbereidingen in de sectie Chirurgische Processen.

De patiënt wordt 1 á 2 uur voor de operatie opgenomen in het ziekenhuis, waarbij een bloedtest plaatsvindt. Het onderzoek wordt afgerond door de anesthesist. Nadat alle onderzoeken zijn voltooid, wordt de patiënt geopereerd.

De duur van de operatie kan variëren, dit is afhankelijk van het aantal lichaamsdelen waarbij vet wordt verwijderd. Ook de hoeveelheid vet van patiënt bepaalt de duur van de operatie. Het kan gemiddeld 2 tot 4 uur duren. Deze tijdsduur omvat het meenemen van de patiënt vanuit kamer naar de operatiekamer en het wakker maken van de patiënt na de operatie.
De operatieduur van een patiënt waarbij 2 liter vet wordt verwijderd is niet hetzelfde als een patiënt waarbij 7 liter vet wordt verwijderd.

De operatieduur van een patiënt met 5 lichaamsdelen liposuctie zal niet hetzelfde zijn met een patiënt van 1 lichaamsdeel liposuctie.

Bij liposuctie wordt gebruik gemaakt van dunne canules (buisjes) om het vet weg te zuigen.

Door zeer kleine sneetjes in de huid worden deze buisjes geplaatst. De kleine littekens die ontstaan zullen met de tijd nauwelijks zichtbaar zijn. De vraag, blijven er littekens over na liposuctie? is te beantwoorden als NEE.
De buizen die onder het huid worden geplaatst zuigen het vet op net als een stofzuiger. Of het met een vacuüm apparaat of met de fysieke kracht van de chirurg gebeurt, het enige doel is om het vet uit het lichaam te zuigen.

Na de operatie wordt de patiënt wakker gemaakt en vervolgens gebracht naar zijn/haar kamer. De nodige nabehandeling start en de patiënt verblijft een dag in het ziekenhuis. Het korset van de patiënt wordt  in de operatiekamer al aangedaan. De meeste patiënten hebben het erg koud na de operatie, maar dit is heel normaal en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Liposuctie 1

Whatsapp Contact

Wat gebeurt er na de liposuctie operatie?

Na liposuctie ervaren patiënten pijn vergelijkbaar met de pijn die optreedt na een zware sport. Deze pijn kan per persoon verschillen. Dit proces wordt comfortabel gemaakt met pijnstillers.

Tijdens liposuctie wordt net zoveel vloeistof gegeven als de hoeveelheid vet die uit het lichaam wordt verwijderd. Deze vloeistoffen kunnen blijven komen uit de gaten in het lichaam, vooral de eerste nacht. Dit is volkomen normaal. Wees niet bang als de uitkomende vloeistoffen bloederig zijn.

Een dag na de operatie zal de arts u bezoeken en gedetailleerde informatie geven over uw laatste toestand. Na de controles is uw ontslag uit het ziekenhuis voltooid.

Uw laatste controles worden twee of drie dagen na de operatie gedaan. Medicijnen die tijdens deze periode worden gegeven, moeten op tijd worden ingenomen en de nodige aandacht moet besteed worden voor een spoedig herstel.

Na de laatste controle mogen patiënten weer terugkeren naar hun land. Na een aantal dagen moeten patiënten beginnen met wandelingen. Lichte oefeningen moeten worden uitgeoefend. Het belangrijkste na liposuctie is de massage. Dankzij de massage wordt het vocht in het lichaam sneller verwijderd. Het heeft ook een belangrijke rol bij de vorming van het lichaam.

Het duurt gemiddeld 5 tot 6 maanden om het eindresultaat te kunnen zien van de liposuctie die in Turkije is uitgevoerd. Sporten, massages en gezonde voeding verzekert u om het gewenste lichaamsvorm te bereiken.

Voor de liposuctie operatie is het voldoende om 5 à 6 dagen in Turkije te verblijven. 2 dagen na de operatie kunt u weer verder met uw dagelijkse leven. Vele patiënten maken de 3de dag al een trip in Istanboel.

Op welke lichaamsdelen kan liposuctie toegepast worden?

Liposuctie-chirurgie wordt gebruikt voor vele lichaamsdelen. Hier zijn enkele genoemd;

  • Maag
  • Kin
  • Dijen
  • Nek
  • Rug
  • Heupen
  • Armen en Benen
  • Vagina
  • Enkels

De prijzen voor liposuctie

Liposuctie prijzen zijn verschillend en afhankelijk van de lichaamsdelen, waarbij vet verwijderd zal worden. Er zijn patiënten die zowel op één lichaamsdeel liposuctie willen als over het hele lichaam.

De prijzen voor liposuctie zijn in Turkije goedkoper. U kunt de prijzen voor liposuctie bij ervaren artsen en kwalitatieve ziekenhuizen navragen bij ons per telefoon of via WhatsApp.

Het volledige liposuctie pakket bevat hotel, ontbijt, transfer, korset, begeleiding en medicijnen.

De liposuctie prijzen zijn ook te vinden in de Liposuctie Prijsinformatie sectie op onze pagina.

Liposuctie 1

Whatsapp Contact

Boekafspraak

Whatsapp Contact