fbpx

LIPOSUCTIE

Road to Perfection

LIPOSUCTIE

Road to Perfection
liposuctie 1

LIPOSUCTIE

Liposuctie (vet uit het lichaam verwijderen)

Liposuctie, het verwijderen van vetvorming, is één van de meest gewilde operaties. Het is even effectief bij mannen als bij vrouwen.

De meest uitgevoerde chirurgische ingreep in Turkije is liposuctie. Op de tweede plaats komt borstvergroting en als derde neuscorrectie.

De meest voorkomende chirurgische ingreep wereldwijd is de ooglidcorrectie.

liposuction nl

Hoeveel kan ik afvallen met liposuctie?

‘Hoeveel kilo raak ik kwijt met liposuctie?’ of ‘hoeveel kan ik afvallen?’ zijn de meest gestelde vragen aan ons. Als gevolg van de gecreëerde perceptie, wordt aangenomen dat liposuctie een afslankmethode is.

Dit is niet het geval.

Liposuctie, anders genoemd vet verwijdering, is een chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om plaatselijke vetophopingen te verwijderen en de contouren van uw lichaam beter in verhouding te brengen.

Het doel van liposuctie is dus niet afvallen, maar de vorm van het lichaam corrigeren.

Hoeveel vet wordt uit mijn lichaam verwijderd tijdens een liposuctie operatie?

Om antwoord te kunnen geven op vragen als hoeveel kan ik afvallen? of hoeveel vet wordt er verwijderd? Moet er allereerst uw BMI (Body Mass Index) worden bepaald in overeenstemming met uw lengte en gewicht. Het resultaat wordt beoordeeld, hierna worden andere factoren bekeken.

De meest belangrijke factor is het advies van de chirurg. Het aantal liters vet dat wordt verwijderd kan na het beantwoorden van enkele vragen worden bepaald. Het maximum aan vet dat weggehaald kan worden is 7 procent van het gewicht. Maar dit kan niet geschikt zijn voor ieder patiënt.

De gezondheid van het patiënt is belangrijk en wordt gecontroleerd.
Het gebruik van medicijnen, eerdere operaties en chronische ziektes zoals; hartproblemen, diabetes en schildklier problemen zijn belangrijke diagnoses die onderzocht moeten worden.

De chirurgen nemen een beslissing in overeenstemming met deze criteria. De leeftijd is ook een belangrijke factor. Opgemerkt moet worden dat elke operatie zijn risico’s heeft. De prioriteit tijdens operaties is de risico’s beperken tot een minimum.

Na alle controles bekijkt de arts of het mogelijk is om 7 procent vet, van het gewicht, te verwijderen. Dit is volledig aan de beoordeling van de arts.

Komt het verwijderde vet na liposuctie terug?

Het doel van een liposuctie operatie is het verwijderen van lichaamsvet en het verminderen van het aantal vetcellen. Na het bereiken van volwassenheid voltooid het lichaam de vorming van vetcellen. Nieuwe vetcellen vormen zich niet langer.

Met toenemen van het gewicht worden de vetten opgeslagen in de vetcellen.

Als de vetcellen hier worden verwijderd, kan zich vet ophopen in de vetcellen die in dit gebied zijn achtergebleven. Hoe minder vetcellen er over zijn, hoe minder vet er weer ontstaat. Zolang de patiënt na de operatie aandacht besteedt aan zijn voeding, zal de kans op hervorming van vet zeer laag zijn.

Hoe verloopt een liposuctie operatie?

Ongeacht welke techniek er wordt uitgevoerd, het doel van liposuctie operaties is om vet uit het lichaam te verwijderen. De techniek/methode is volledig de keuze van de arts. Een grote deel van liposuctie operaties wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. De patiënt voltooid enkele voorbereidingen die aandacht behoeven vóór de operatie. U vindt deze voorbereidingen in de sectie Chirurgische Processen.

De patiënt wordt 1 á 2 uur voor de operatie opgenomen in het ziekenhuis, waarbij een bloedtest plaatsvindt. Het onderzoek wordt afgerond door de anesthesist. Nadat alle onderzoeken zijn voltooid, wordt de patiënt geopereerd.

De duur van de operatie kan variëren, dit is afhankelijk van het aantal lichaamsdelen waarbij vet wordt verwijderd. Ook de hoeveelheid vet van patiënt bepaalt de duur van de operatie. Het kan gemiddeld 2 tot 4 uur duren. Deze tijdsduur omvat het meenemen van de patiënt vanuit kamer naar de operatiekamer en het wakker maken van de patiënt na de operatie.

De operatieduur van een patiënt waarbij 2 liter vet wordt verwijderd is niet hetzelfde als een patiënt waarbij 7 liter vet wordt verwijderd.

De operatieduur van een patiënt met 5 lichaamsdelen liposuctie zal niet hetzelfde zijn met een patiënt van 1 lichaamsdeel liposuctie.

Bij liposuctie wordt gebruik gemaakt van dunne canules (buisjes) om het vet weg te zuigen.

Door zeer kleine sneetjes in de huid worden deze buisjes geplaatst. De kleine littekens die ontstaan zullen met de tijd nauwelijks zichtbaar zijn. De vraag, blijven er littekens over na liposuctie? is te beantwoorden als NEE.

De buizen die onder het huid worden geplaatst zuigen het vet op net als een stofzuiger. Of het met een vacuüm apparaat of met de fysieke kracht van de chirurg gebeurt, het enige doel is om het vet uit het lichaam te zuigen.

Na de operatie wordt de patiënt wakker gemaakt en vervolgens gebracht naar zijn/haar kamer. De nodige nabehandeling start en de patiënt verblijft een dag in het ziekenhuis. Het korset van de patiënt wordt  in de operatiekamer al aangedaan. De meeste patiënten hebben het erg koud na de operatie, maar dit is heel normaal en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Op welke lichaamsdelen kan liposuctie toegepast worden?

Liposuctie-chirurgie wordt gebruikt voor vele lichaamsdelen. Hier zijn enkele genoemd;

De prijzen voor liposuctie

Liposuctie prijzen zijn verschillend en afhankelijk van de lichaamsdelen, waarbij vet verwijderd zal worden. Er zijn patiënten die zowel op één lichaamsdeel liposuctie willen als over het hele lichaam.

De prijzen voor liposuctie zijn in Turkije goedkoper. U kunt de prijzen voor liposuctie bij ervaren artsen en kwalitatieve ziekenhuizen navragen bij ons per telefoon of via WhatsApp.

Het volledige liposuctie pakket bevat hotel, ontbijt, transfer, korset, begeleiding en medicijnen.

De liposuctie prijzen zijn ook te vinden in de Liposuctie Prijsinformatie sectie op onze pagina.

Informatie over liposuctie

In deze artikel kunt u de antwoorden op meest gestelde vragen over liposuctie vinden. Ons doel is alle details over de liposuctie met u te delen. Wat voorbereidingen vooraf de liposuctie operatie en waar bestaat de aftercare uit. Wat zijn de risico’s, voordelen, de factoren die de prijs van een liposuctie operatie beïnvloeden en welke zones kunnen met liposuctie behandeld worden. Al deze vragen worden in ons artikel voor u beantwoord.

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen. 

Liposuctie is geen afval operatie. Er wordt wel vet verwijderd bij de liposuctie operatie. Het doel van liposuctie is het shapen van het figuur. Soms zit het vet helaas op verkeerde plekken ingenesteld en met liposuctie kan je dat verwijderen. De vet die bij liposuctie wordt verwijderd is niet bedoeld om gewicht te verliezen. 

Er kunnen meer dan 1 zone behandeld worden. Onderkin, armen, rug, buik, benen, venusheuvel en knieën zijn de meest gevraagde zones.

Bent u geschikt voor een liposuctie operatie?

Liposuctie kan helaas niet bij iedereen toegepast worden. Er zijn een aantal criteria waar we rekening mee moeten houden. Het belangrijkste criteria is het lengte en gewicht van een persoon. De BMI moet voor een operatie berekend worden. Uw BMI moet onder de 30 zijn. Voorbeeld als uw lengte 1.70 meter is dan moet uw gewicht onder de 90 kilogram zijn. 

Wanneer er chronische ziektes aanwezig zijn zoals: hartziektes, diabetes, hoge bloeddruk en alle andere chronische ziektes moet er vooraf extra onderzoeken gedaan worden. We vragen u ook om toestemming  te vragen bij uw eigen behandelende arts.

Liposuctie operatie kan worden uitgevoerd vanaf 18 jaar.

High Definition Hi-def Liposuction Vaser Liposuction- Klassieke Liposuctie

Bij klassieke liposuctie wordt er vocht in het lichaam gebracht, deze zorgt ervoor dat de vetcellen dikker worden. De verdikte vetcellen worden bij klassieke liposuctie met behulp van vacuüm uitgezogen. 

Bij Vaser liposuctie wordt er vocht in het lichaam gebracht. Deze vocht zorgt ervoor dat de geluidsgolven die met een vaser liposuctie apparaat opgewekt worden verdeelt worden over de vetcellen. Door deze combinatie van speciale vocht en geluidsgolven worden de vetten vloeibaar. De zachte, vloeibare vet wordt vervolgens met zeer dunne canules uitgezogen. Kans op bloedingen is ook veel minder bij vaser liposuctie.

Vooral bij Liposculpture speelt Vaser Hi-Def een enorm grote rol. Six- Pack operatie is een voorbeeld hiervan. Ook is de rol van Vaser Liposuctie erg groot wanneer er vetinjectie plaats gaat vinden. Vet transplantatie wordt tegenwoordig erg vaak gedaan. BBL, Vetinjectie borsten, vet injectie bij O- Benen en vet transfer gezicht. Met Vaser liposuctie is het verwijderen van vet eenvoudiger. 

Bij slankere dames is vaser liposuctie de beste oplossing. 

Wanneer er chronische ziektes aanwezig zijn zoals: hartziektes, diabetes, hoge bloeddruk en alle andere chronische ziektes moet er vooraf extra onderzoeken gedaan worden. We vragen u ook om toestemming  te vragen bij uw eigen behandelende arts.

Liposuctie operatie kan worden uitgevoerd vanaf 18 jaar.

Waar wordt het vet verwijderd bij liposuctie?

Met Liposuctie kan er op verschillende zones vet worden verwijderd. 

Zones: Buik, rug, armen, onderkin, heupen, dijbenen, benen, knieën, pols en venusheuvel.

Combinatie operaties die samen met liposuctie kunnen worden uitgevoerd.

Liposuctie operatie wordt in principe met heel veel operaties al gecombineerd. Buikwandcorrectie, armlift, dijbeenlift, borstverkleining, borstvergroting en BBL- operatie. Bij elke operatie waar vet geïnjecteerd moet worden wordt er liposuctie uitgevoerd. 

Voorbereidingen voor liposuctie

Bij een liposuctie operatie is het erg belangrijk dat een patiënt fysiek en mentaal er klaar voor is. Heel veel mensen die een liposuctie overwegen zoeken van te voren op social media before- after foto’s op van mensen die de operatie zijn ondergaan. Men denkt dat dat de after foto’s meteen na de operatie zijn gemaakt, maar zo makkelijk gaat dit niet. 

Na de operatie vooral de eerste twee dagen zult u pijn ervaren. U heeft na de operatie drains in uw lichaam, deze zullen ook 3-4 dagen in u blijven. Bloeden is erg normaal na de operatie, dit is niet alleen bloed maar ook de vloeistof die er in wordt gespoten en wondvocht. Dit kan een aantal dagen duren. Lopen zal ook erg moeizaam gaan. Dit is ook erg normaal. 

Evenals de arts die de liposuctie uitvoert heeft de patiënt ook zijn verantwoordelijkheden. Het is erg belangrijk dat u na de operatie op uw voeding moet letten en voldoende moet bewegen. Lopen en after- lipo massages zijn erg belangrijk na de operatie, de zwellingen en vocht zullen hierdoor sneller verdwijnen. 

Wat zijn de risico’s en nadelen van de liposuctie operatie.

Passende patiëntcriteria zijn belangrijk voor de liposuctie operatie. Wanneer een patiënt geen hartziektes, hoge bloedruk ,diabetes, BMI onder de 30 en onder de 60 jaar is,  is de risico op complicatie tijdens de anesthesie ook kleiner. 

De meeste sterfgevallen na liposuctie, die we in het nieuws en sociale media lezen, zijn vooral  gevallen die niet voldoen aan de criteria van geschikte liposuctiepatiënten zoals:  overgewicht, chronische ziekten, niet door de arts zijn beoordeeld in medische termen en waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen niet genomen zijn.

Zelfs als alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen en de gezondheidstoestand van de patiënt geschikt was voor deze operatie kunnen er helaas ook complicaties ontstaan. 

Complicaties die kunnen optreden na een liposuctie-operatie.

Prijs Liposuctie

De prijzen van liposuctie variëren enorm. We zullen hieronder benoemen welke factoren hier invloed op hebben. 

Factoren die de liposuctie prijs beïnvloeden zijn verschillend: 

De diensten die klinieken aanbieden kunnen erg verschillend zijn. Let goed op tijdens het maken van uw keuze naar een betrouwbare kliniek. Kies voor een kliniek die ook een eigen team heeft in Istanbul.

De liposuctie prijzen zijn ook erg afhankelijk van het ziekenhuis waar u geopereerd gaat worden, het operatiekamerteam, het anesthesieteam, ervarende verpleegkundigen, ervaring van de arts en de hygiëne van het hotel waar u verblijft.

Liposuctie Proces

Waar moet u voor en na de liposoctie operatie op letten? U zult veel antwoorden op uw vragen kunnen vinden, zoals waar u op moet letten voor een esthetische cperatie, hoeveel uur u nuchter moet blijven, hoe lang u in Turkije moet zijn, hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven en wat u te wachten staat na de operatie.

 • • U moet 8-10 uur voor de operatie nuchter zijn. U mag dus niks eten en drinken.
 • • Het dragen van comfortabele kleding verdient de voorkeur voor een operatie.
 • • De ochtend van de operatie douchen zal u helpen te ontspannen.
 • • Geen make-up voor de operatie
 • • U moet uw metalen voorwerpen zoals piercings, sieraden en haarspelden voor de operatie verwijderen.
 • • Wanneer u bloedverdunners inneemt moet u  minstens 10 dagen voor de operatie stoppen. U mag geen vitamine E nemen.
 • • Informeer ons over uw dagelijkse medicijnen die u gebruikt.
 • • Kruiden- en ondersteunende producten zoals kruidenthee en groene thee mogen  minstens 10 dagen voor en 10 dagen na de operatie NIET worden gedronken. Vooral groene thee kan ernstige bloedingen veroorzaken.
 • • Geef ons op tijd aan als u klachten heeft zoals verkoudheid en griep. Hierdoor kan uw operatie geanuleerd worden.
 • • Vergeet niet te vermelden wanneer u bloeddruk-, hart-, suiker- of schildkliermedicijnen gebruikt. Breng uw medicatie mee.
 • • U moet 4 weken voor de operatie stoppen met uw anticonceptie medicatie.
 • • Pak uw rust voor de operatie. Doe geen zware inspanningen.
 • • Stop 1 week van te voren met roken en alcoholgebruik.
 • • Indien mogelijk, een week voor de operatie de resultaten van het bloedbeeld, Pt- en Aptt-bloedonderzoeken naar ons opsturen.
 • • De dag van de operatie mag u iemand ter ondersteuning meenemen.
De liposuctie-operatie duurt ongeveer 1-4 uur. De tijd kan variëren afhankelijk van het aantal liposuctiegebieden en het vetpercentage van de patiënt.
De liposuctie operatie die we in Turkije uitvoeren wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd.
Tijdens de liposuctie operatie voelt u geen pijn. Mogelijk heeft u de eerste twee dagen na de operatie spierpijn. U zult dit proces gemakkelijk doorstaan met de voorgeschreven pijnstillers.
De leeftijdsgrens is 18 bij plastische chirurgie. Het kan wel worden toegepast op mensen onder de 18 jaar, in overeenstemming en goedkeuring van de ouders en de arts.
U moet uw  Faja 1e stage die u meteen na de liposuctie operatie aan heeft  1 week lang dag en nacht dragen. Daarna moet de Faja 2e stage voor ongeveer 3 maanden dag en nacht worden gedragen.
We raden je aan om zeker 1 week lang na de liposuctie operatie uw rust te nemen. Als u een kantoorbaan heeft kunt u na 1 week weer aan het werk.
Vanaf 3 dagen na de liposuctie operatie kunt u beginnen met lopen op rustige tempo. Na 3 weken mag u het sporten langzaam opbouwen en na 8 weken mag u weer normaal sporten.
Er worden Canules van 2-3 mm gebruikt om vet te verwijderen uit de patiënt. De gaatjes zijn erg klein en moeilijk van buitenaf te zien. Desalniettemin kan er een lichte litteken overblijven. Deze littekens beginnen na verloop van tijd te vervagen.
Bij liposuctiechirurgie kunnen vetten die uit het lichaam worden verwijderd, met name in de billen worden geïnjecteerd. Afgezien van dit, kan het worden gebruikt op het gezicht, borsten en bij de behandeling van X- benen.
De vetcellen worden tijdens de liposuctie gedood, echter blijven er natuurlijk nog vetcellen over. Op deze plekken kan vet terugkomen als gevolg van onevenwichtige voeding en beweging.
Nee, de verzekering vergoed de liposuctie operatie niet.
Liposuctie operatie wordt uitgevoerd tijdens algehele anesthesie deze kan de baby schaden. Ook tijdens de borstvoedingsperiode kunt u geen liposuctie operatie laten uitvoeren
Liposuctie wordt ook wel vet verwijderen genoemd. Na de liposuctie operatie wordt een verlaging van uw suikerwaardes waargenomen. U heeft minder kans op diabetes. Liposuctie is nuttig, niet schadelijk, zowel voor uw gezondheid als voor uw figuur.
Het is normaal dat er oedeem en zwelling optreden na een liposuctie. Vanaf dag 5 zal het oedeem en de zwelling snel beginnen met afnemen. Het volledig afnemen van de oedeem en zwelling kan soms wel 6 maanden duren.

We raden massage na liposuctie aan. Dit wordt ook wel after-lipo massage genoemd. Dit raden we ook aan bij ervaren masseurs die gespecialiseerd zijn in het doen van after-lipo massages. Massages zijn goed voor u vooral bij het vormen van uw lichaam als bij het snel verwijderen van oedeem.

De hoeveelheid vet die met liposuctie moet worden afgenomen, kan van persoon tot persoon verschillen. Gezien de beslissing van de arts en de gezondheid van de patiënt, kan 4 tot 10 liter vet worden uitgezogen.
De liposuctie operatie wordt in Turkije uitgevoerd. Wij geven de voorkeur aan volledig uitgeruste ziekenhuizen met intensive care- afdelingen. Het is voor plastische chirurgen belangrijk om een ​​uitgerust ziekenhuis te kiezen voor liposuctie.

Liposuctieprijzen worden als pakket aangeboden. Hotel, transfer, korset, medicijnen en operatie zijn bij dit proces inbegrepen. Voor meer gedetailleerde informatie over liposuctie mag u ons bellen, e-mailen of een bericht sturen via WhatsApp.

Ook kunt u uw medische achtergrond samen met uw foto’s via het formulier E-consult invullen en aan de hand hiervan zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

De zones waarvan de meeste vet wordt verwijderd zijn de buik, lovehandles , rug, been, borst, armen, vagina, knieschijven en heupen. Afhankelijk van de behoeften van de patiënt kan vet ook uit andere zones worden verwijderd.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!
Whatsapp Contact