fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Borstechografie Vóór Borstvergroting En Borstverkleining

Road to Perfection

Borstechografie Vóór Borstvergroting En Borstverkleining

Road to Perfection
Meme Büyütme ve Meme Küçültme Ameliyatı Öncesi Meme Ultrasonu

Borstechografie vóór borstvergroting en borstverkleining

Een van de voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden voordat borstoperatie wordt uitgevoerd, is de preoperatieve controle van de borst.

Vooral bij patiënten met een familiegeschiedenis van borstkanker is het belangrijk om vóór de operatie een echografie van de borst of, afhankelijk van de situatie, mammografie te ondergaan.

Dingen om te overwegen vóór een borstoperatie

Belang van echografie van de borst

Health & Beauty Travel organiseert de reis voor patiënten die voor een borstoperatie (borstvergroting-borstverkleining) komen 2 dagen voor hun operatiedatum. Zo wordt de borstecho van de patiënt een dag voor de operatie gemaakt en wordt het rapport van de radiologie-arts gemaakt. Het rapport wordt naar de arts gestuurd en er wordt gekeken of er een belemmering is voor de operatie.

Voor een patiënt met kankerweefsel is de borstoperatie een grote handicap voor zowel de arts als de patiënt.

In zo’n geval kan gedurende minimaal 6 maanden niet worden vastgesteld of er kankerweefsel in de borst aanwezig is. Omdat tijdens de operatie incisies in het borstweefsel worden gevormd, zal het voor echografie moeilijk zijn om deze weefsels te onderscheiden van borstkanker. We moeten ons eraan herinneren hoe belangrijk een vroege diagnose is bij borstkanker, zal een dergelijke mogelijke situatie het mogelijk maken dat er veel grotere problemen ontstaan.

Borstecho's uitvoeren?

Tijdens de echografie wordt geen pijn gevoeld. De procedure duurt gemiddeld 15-20 minuten. Als de gel op de borst is aangebracht, wordt deze met de sonde rond de borstkas bewogen. De beelden worden door de radioloog gevolgd op het scherm. Verdachte texturen worden gemarkeerd. In sommige gevallen kunnen borstechografie en mammografie samen worden gedaan.

Contact