fbpx

De meest gestelde vragen over een Mommy Makeover

Road to Perfection

De meest gestelde vragen over een Mommy Makeover

Road to Perfection
de meest gestelde vragen over een mommy makeover

De meest gestelde vragen over een Mommy Makeover

Tijdens een zwangerschap en na een bevalling verandert er heel veel aan een vrouwelijke lichaam. Dit zorgt voor enorme stress bij pas bevallen moeders.  

Wat doet een zwangerschap/ bevalling met een vrouwelijk lichaam?

Hieronder gaan wij de meest gestelde vragen die we van toekomstige moeders en bevallen moeders krijgen bespreken.

Kan ik een plastische ingreep voor de bevalling ondergaan?

We raden het af om voor de bevalling een plastische ingreep te laten doen. Dit doen we omdat het lichaam tijdens en na een zwangerschap erg gaat veranderen.

Het advies is ook pas na een bevalling uw lichaam te laten corrigeren. Indien er geen kinderwens meer is. Uw moet wel 9-12 maanden wachten na een bevalling voor een plastische ingreep. De reden hiervoor is dat alle veranderingen die na de geboorte in je lichaam zullen plaatsvinden, tot een einde komen. We raden u echter aan plastische chirurgie te overwegen wanneer uw lichaam weer normaal wordt.

Hoe lang na een bevalling kan ik een plastische ingreep ondergaan?

We adviseren om zeker 9-12 maanden na een bevalling te wachten

Welke operaties kan ik na een bevalling ondergaan?

De operaties die we na een zwangerschap doen zijn: Borstlift, borstvergroting, schaamlipcorrectie, vaginavernauwing, buikwandcorrectie, liposuctie en BBL. Er zijn verschillende combinaties mogelijk. De arts zal uw een advies geven over wat bij u mogelijk is. Dit doen we aan de hand van een consult. (e-consult).

Kan ik een borstvergroting doen voordat ik kinderen krijg?

U kunt uw borsten voordat u kinderen wilt vergroten. Dit zal geen problemen opleveren. U kunt ook na een borstvergroting gewoon borstvoeding geven. De melkklieren worden tijdens een borstvergroting niet aangetast. Nadat u bent bevallen kunt u na 9-12 maanden uw borsten vergroten indien u geen borstvoeding meer geeft. Na een consult zal de arts met u het behandelplan bespreken.

Kan ik na een buikwandcorrectie zwanger worden?

Na een buikwandcorrectie is het mogelijk om zwanger te worden. Bij een buikwandcorrectie wordt er eerst liposuctie gedaan en daarna wordt de overtollige huid rondom de buik verwijderd. De buikspieren worden bij een buiwandcorrectie ook gereefd. De inwendige hechtingen lossen zelf op na 6 maanden. Daarom is het ook mogelijk om pas na 6 maanden zwanger te raken. We vragen ook aan onze patiënten of er een kinderwens is binnen 2 jaar. Zo ja, is het advies om na de bevalling een buikwandcorrectie te ondergaan. Want nog een keer zwanger raken kan betekenen dat de huid weer rondom de buik losser gaat worden en dat er dan nog een buikwandcorrectie moet plaatsvinden.

Kan ik na een borstverkleining borstvoeding geven.

Bij een borstverkleining is een consult erg belangrijk. De vraag of er in de toekomst een kinderwens is moet zeker gevraagd worden. Door een zwangerschap en/of borstvoeding geven kunnen de borsten weer gaan hangen.

Het is belangrijk om te bepalen hoe erg de borsten hangen. Bij een kleine lift worden de melkklieren minimaal beschadigd. De vrouwen kunnen dan na een bevalling gewoon borstvoeding geven. Bij een lift van 15-20 cm kunnen de melkklieren wel worden beschadigd. De kans is dan ook groot dat vrouwen geen borstvoeding meer kunnen geven. Advies is dan ook na de bevalling een borstoperatie te ondergaan.

Kan ik na een liposuctie operatie zwanger worden?

Bij een liposuctie operatie wordt er op specifieke plekken met het Vaser Liposuctie apparaat vet verwijderd. Tijdens een zwangerschap is het erg normaal om aan te komen.

Zwanger raken na een liposuctie ingreep is dus mogelijk. Alleen zal het resultaat niet meer zo mooi zijn.

Hoe lang moet ik wachten voor een liposuctie na mijn bevalling?

Na een bevalling kunt u nog een tijdje aankomen. Ons advies bij een Mommy Makover is dat u rekening houdt dat er geen borstvoeding meer gegeven wordt, dat u 9 maanden lang moet ontzwangeren en dat u de zwangerschapskilo’s kwijt moet raken.

Welke combinaties zijn er mogelijk bij een Mommy Makover?

Een Mommy Makover is een combinatie operatie dat is samengesteld aan de hand van het advies van de dokter. Aan de hand van een consult (e-consult) wordt er gekeken welke ingrepen er mogelijk zijn. De operaties die we kunnen toevoegen zijn:

- Schaamlipcorrectie
- Buikwandcorrectie
- Borstlift/ borstverkleining
- Borstvergroting
- BBL
- Liposuctie
- Vaginavernauwing

Bij een grote combinatie operatie is het belangrijk dat de patiënt gezond is. Ook de leeftijd en BMI is erg belangrijk voor het bepalen of de patiënt een geschikte kandidaat is voor een uitgebreide Mommy makeover. In Turkije krijgt u een uitgebreid onderzoek voor uw operatie. Wanneer alles goed is en de anesthesie het goedkeurt kan de operatie plaatsvinden.

Hoe lang duurt een Mommy Makover operatie?

Het exacte antwoord kunnen wij pas geven wanneer we weten welke combinatie operaties er uitgevoerd gaan worden bij een Mommy makover. Voorbeeld: Buikwandcorrectie, liposuctie, borstlift + prothese en schaamlipcorrectie kan 8-10 uur lang duren.

Hoe lang blijf ik na een Mommy makover in het ziekenhuis?

Na een Mommy Makover blijft u 2 nachten in het ziekenhuis. Na de operatie wordt u onder toezicht gehouden en uw bloedwaardes worden constant gecontroleerd.

Hoe lang moet ik naar Turkije/ Istanbul voor een Mommy makeover?

Voor een Mommy makeover moet u 7-8 nachten in Turkije blijven

Wat is de herstelperiode na een Mommy makeover?

Na een Mommy makeover is het normaal om de eerste 3 dagen pijn te hebben. U kunt duizelig en misselijk zijn na de operatie. Dit duurt meestal 2 dagen.

Het is erg belangrijk om goed water te drinken en proberen om steeds meer te gaan lopen. Het dragen van compressiekleding is ook erg belangrijk. U moet zich houden aan de aftercare richtlijnen. U mag niet zwaar tillen, duwen en trekken. U moet dus erg voorzichtig zijn omdat er bij de buik en borsten hechtingen zitten die goed moeten genezen. Na een buikwandcorrectie kunt u niet meteen rechtop lopen. Probeer 3 weken lang naar voren gebukt te lopen.

Na een Mommy makeover zijn after lipo massages erg van belang. Nadat de drains worden verwijderd krijgt u 1 after lipo massage in Turkije via ons. Het is ook mogelijk om extra after lipo massages in te plannen. U maakt de komende 3 weken vocht aan en dit moet eruit gemasseerd worden. Wanneer u terug bent in Nederland moet u uw after lipo massages inplannen. Dit kunt u ook bij ons inplannen.

Wat kost een Mommy makeover?

De prijs voor een Mommy makeover is afhankelijk van de combinatie operaties die u nodig heeft. Zoals we hierboven hebben besproken kan een Mommy makeover in verschillende combinaties uitgevoerd worden. Na een consult zal de arts u een advies geven en aan de hand van uw behoeftes en advies wordt er bepaald welke operaties er mogelijk zijn en uitgevoerd kunnen worden. Hierna kunnen wij u een exacte prijs doorgeven.

Contact