fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Hoelang Duurt Het Genezingsproces Van Een Buikwandcorrectie?

Road to Perfection

Hoelang Duurt Het Genezingsproces Van Een Buikwandcorrectie?

Road to Perfection
hoelang duurt het genezingsproces van een buikwandcorrectie

Hoelang Duurt Het Genezingsproces Van Een Buikwandcorrectie?

De herstelperiode van een buikwandcorrectie kan van patiënt tot patiënt verschillen. Patiënten die een buikwandcorrectie zijn ondergaan, dienen zich te houden aan een strikt programma om deze periode zo goed mogelijk te kunnen voltooien. Aan de hand van onderstaande informatie zult u meer inzicht krijgen over deze periode.

De gemiddelde herstelperiode van een buikwandcorrectie kan 7 tot 8 weken duren, hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Het eindresultaat van de operatie zal pas echt zichtbaar zijn na 1 jaar.

Het is vooral van belang om naar uw lichaam te luisteren tijdens het herstelperiode na een buikwandcorrectie!

Na de buikwandcorrectie wordt verwacht dat u twee nachten in het ziekenhuis verblijft. Eerste twee dagen zult u pijn en vermoeidheid ervaren. Dit is de meest belangrijke face in het genezingsproces. Om uw doorbloeding te stimuleren zult u de eerste twee dagen met behulp van de verpleegkundige korte wandelingen maken. Ook dient u veel water te drinken en goed te eten. Vanaf de derde dag begint u zich weer beter te voelen.

Vergeet niet! Uw lichaam vertelt u wat u nodig hebt, wat u wel en niet kunt doen en hoeveel u kunt verdragen. Luister altijd naar uw lichaam.

Slechte gewoonten zoals roken kunnen ervoor zorgen dat uw hechtingen langzamer gaan genezen dan normaal. Wij raden aan om te stoppen met deze gewoonten om het herstelperiode zo goed en spoedig mogelijk te laten verlopen.

Na de buikwandcorrectie zal uw onderbuik gespannen aanvoelen door de hechtingen, daarom is het normaal dat u de eerste week vooruit gebogen loopt. Op deze manier zal de spanning in uw onderbuik niet rusten op uw hechtingen.

Tillen van zware dingen en maken van snelle bewegingen dient u te vermijden.

Afhankelijk van uw beroep kunt u na 4 tot 5 weken beginnen met werken. Het is hier van belang welk beroep u uitoefent. Deze indicatie telt voor beroepen die licht lichamelijke activiteiten vereisen.

Wij raden aan om uw korset 3 maanden te dragen.

Wanneer mag u op uw buik liggen na een Buikwandcorrectie?

Lighouding is heel belangrijk na een buikwandcorrectie. U dient in een hoek van ongeveer 45 graden te liggen. De buik mag niet uitgerekt worden.

Deze houding dient vooral de eerste maand aangehouden te worden, ook kunt u op uw zij liggen in deze houding. U dient tijdens deze fase goed te observeren hoeveel uw lichaam u toestaat om rechtop te staan.

‘’Onder normale omstandigheden dient u 30 tot 40 dagen te wachten om op uw buik te liggen, maar door naar uw lichaam te luisteren kunt u deze periode zelf verlengen of juist verkorten.’’

hoelang duurt het genezingsproces van een buikwandcorrectie

Vanaf welke leeftijd mag een buikwandcorrectie mogen uitgevoerd?

Buikwandcorrectie is een operatie die wordt bepaald op basis van de behoeften van de patiënt. Elke patiënt ouder dan 18 jaar, die de lichamelijke ontwikkeling heeft voltooid, kan behandeld worden. In geval van een medische noodzaak en goedkeuring van de arts, kan een buikwandoperatie ook eerder uitgevoerd worden, met toestemming van de ouders/wettelijke vertegenwoordigers. Afgezien van een dergelijke situatie is de leeftijdsgrens voor een buikwandcorrectie dus 18 jaar.

Hoe gebeurt een niet-chirurgische buikwandcorrectie?

Deze vraag kunnen we anders stellen, namelijk; Hoe kan de overtollige huid strakker worden gemaakt zonder operatie?

Hierboven is een foto te zien met overtollige huid en vet in de taille en buikstreek. Het is niet mogelijk om de overtollige huid zonder operatie strak te maken. Het verwijderen van het overtollige vet door liposuctie toe te passen bij deze patiënten levert niets anders op dan een nog slappere huid.

Patiënten stellen de vraag of een huikwandcorrectie zonder operatie bestaat, mogelijk omdat ze bang zijn voor een chirurgische ingreep of omdat ze het genezingsproces kort willen houden. De lichamelijke conditie en de wensen van de patiënt zijn erg bepalend om deze vraag te beantwoorden. We kunnen beter vragen stellen als; Is een buikwandcorrectie echt noodzakelijk? Hoe zal de huid eruitzien na enkel een liposuctie toe te passen? En wat zal de mogelijke conditie van de huid worden na een bepaalde tijd?

De nieuwste methode om de buikhuid strakker te maken is het toepassen van J Plasma. Het wordt met name aanbevolen voor patiënten die door de verminderde vetverhouding na liposuctie een slappe huid kunnen krijgen.

Vaser- liposuctie technologie, een van de liposuctie technieken, biedt uitstekende resultaten bij het verwijderen van vet en het creëren van een strakke huid.

Wie kan geen buikwandcorrectie ondergaan?

Buikwandcorrectie wordt niet aanbevolen bij patiënten met een BMI (Body Mass Index) van 30 en hoger (deze criterium geldt niet voor iedere arts). Het risico op embolie neemt namelijk toe bij patiënten met een hoge gewichtsverhouding.

Patiënten met chronische ziekten moeten een gedetailleerde medische controle ondergaan, alvorens te beslissen voor een buikwandcorrectie. Zoals diabetespatiënten, patiënten met bloedingsstoornissen, hartpatiënten en patiënten met aandoeningen aan de schildklier kunnen enkel beslissen voor een buikwandoperatie na alle nodige controles en consultaties.

Voor de buikwandcorrectie is het zeer van belang om minimaal 1 maand voor de operatie tot 1 maand na de operatie te stoppen met roken.

Blijven er littekens over na een buikwandcorrectie?

Buikwandcorrectie is een chirurgische ingreep. Overtollige huid wordt weggesneden en verwijderd, waarna het gebied wordt gehecht met hechtingen die vanzelf verdwijnen. De littekens beginnen na een maand te vervagen en worden na een jaar minder zichtbaar, maar na een buikwandcorrectie zullen de littekens nooit helemaal verdwijnen.

Contact