fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Hoeveel gewichtsverlies kunnen we verwachten na een buikwandcorrectie?

Road to Perfection

Hoeveel gewichtsverlies kunnen we verwachten na een buikwandcorrectie?

Road to Perfection
Hoeveel gewichtsverlies kunnen we verwachten na een buikwandcorrectie

Hoeveel gewichtsverlies kunnen we verwachten na een buikwandcorrectie

Antwoord op deze vraag kan per patiënt verschillen. De slapheid van de huidstructuur van elke patiënt is verschillend, dit bepaalt de hoeveelheid vet die door middel van liposuctie kan worden verwijderd.

Bij een patiënt die een uitgebreide liposuctie is ondergaan tijdens een buikwandcorrectie, kan tussen de 4 tot 10 liter vet worden weggehaald (niet van toepassing op alle patiënten). Bij een patiënt wiens buikhuid erg slap is en weinig volume heeft, kan het gewicht van de overtollige huid die tijdens de buikwandcorrectie is verwijderd 3 à 4 kilo wegen (niet van toepassing op alle patiënten).

De patiënt dient goed te letten op de voeding na de buikwandcorrectie. Juiste voedingspatroon en regelmatig sporten speelt een belangrijke rol in het herstelproces en het resultaat van de buikwandcorrectie.

Elke patiënt is anders en dit heeft te maken met de volgende factoren:

Sommige patiënten willen direct na de operatie weten hoeveel kilo ze zijn afgevallen door zich te wegen. Echter, dit resultaat weergeeft niet de waarheid. De patiënt dient te wachten tot de zwellingen en overtollige vocht weg zijn.

Wie kan geen buikwandcorrectie ondergaan?

Alvorens een buikwandcorrectie te ondergaan dient eerst de algehele gezondheidstoestand van de patiënt goed beoordeeld te worden door de arts. Hierbij spelen criteria als lengte, gewicht, ziekten, medicatie gebruik, psychische toestand en gewoonten van de patiënt een belangrijke rol.

Buikwandcorrectie kan riskant zijn voor patiënten met:

Aan de hand van deze genoemde criteria kan enkel de arts beoordelen of de patiënt een buikwandcorrectie kan ondergaan.

Is een buikwandcorrectie pijnlijk?

Pijn na een buikwandcorrectie wordt als normaal beschouwt. De patiënt kan de eerste twee dagen na de operatie pijn hebben, maar deze pijn wordt meestal niet als heel heftig ervaren en wordt door middel van pijnstillers behandeld. Echter, ook het pijngehalte kan per patiënt verschillen:

Hoelang duurt de operatie voor een buikwandcorrectie?

De duur van een buikwandcorrectie kan variëren en is afhankelijk van de toegepaste techniek en de behoeften van de patiënt. Een mini-buikwandcorrectie duurt gemiddeld 2 uur, terwijl een volledige buikwandcorrectie 4 à 5 uur duurt en een 360 graden-buikwandcorrectie 5 à 7 uur kan duren. Bij buikwandcorrecties kan het nodig zijn om overtollig vet te verwijderen. In dat geval kan de operatie langer duren.

‘’De duur van een buikwandcorrectie is dus nooit met zekerheid te zeggen.’’

Hoe wordt een buikwandcorrectie zonder chirurgische ingreep uitgevoerd?

Kan de buik zonder operatie worden opgerekt? Het is een van de meest gestelde vragen van vrouwen. Helaas is een dergelijke niet-chirurgische oplossing hiervoor nog niet ontwikkeld. Er bestaan wel methoden zoals plasma- en vaser-liposuctie voor het strakker maken van de buikhuid.

De prijzen voor een buikwandcorrectie in Turkije

De prijs voor een buikwandcorrectie in Turkije kan per ziekenhuis en arts verschillen. De extra dienstverlening en begeleiding van de organisatie voor een buikwandcorrectie zijn bepalend. Voor meer informatie over onze diensten en prijzen kunt u contact opnemen met een van onze assistenten.

Contact