fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Is een Buikwandcorrectie Riskant?

Road to Perfection

Is een Buikwandcorrectie Riskant?

Road to Perfection
is een buikwandcorrectie riskant

Is een buikwandcorrectie riskant?

Net als alle andere esthetische ingrepen heeft ook een buikwandcorrectie risico’s. Tot deze risico’s behoren wondinfecties, opening in de hechtingen, embolie en bloedingen. Om deze risico’s te minimaliseren dient de patiënt zich te houden aan een aantal belangrijke regels. Daarnaast is het van belang dat de arts vóór de operatie de gezondheidstoestand van de patiënt beoordeelt. Alle factoren die de operatie kunnen belemmeren en het herstelproces na de operatie kunnen vertragen moeten worden beoordeeld.

Onder de belangrijkste factoren die het risiconiveau van een buikwandcorrectie kunnen verhogen vallen roken en het hebben van chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Deze dienen vooraf te worden geëvalueerd door de arts. Roken is riskant voor een buikwandcorrectie vanwege de negatieve effecten op de wondgenezing, waardoor er infecties kunnen ontstaan. 

Mini-buikwandcorrectie of volledige buikwandcorrectie?

De keuze voor een mini-buikwandcorrectie of een volledige buikwandcorrectie worden bepaald op basis van de behoeften van de patiënt.  Het belangrijkste verschil tussen een mini-buikwandcorrectie en een volledige buikwandcorrectie is de operatietechniek. Bij een volledige buikwandcorrectie wordt de navel gereconstrueerd en worden de buikspieren hersteld en bij een mini-buikwandcorrectie wordt enkel de overtollige huid onder de navel verwijderd, waarbij de navel niet wordt aangeraakt.

Aan de hand van uw wensen en behoeften zal uw arts na overleg bepalen of u een mini-buikwandcorrectie of een volledige buikwandcorrectie moet ondergaan.

Hoelang duurt de operatie voor een mini-buikwandcorrectie?

Een mini-buikwandcorrectie duurt gemiddeld 2 à 3 uur. De operatie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie, waarbij het vet met Vaser-liposuctie wordt verwijderd. De overtollige huid wordt verwijderd door middel van een sneetje onder de bikinilijn.

Bij wie kan een buikwandcorrectie worden uitgevoerd?

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd bij iedereen die het nodig heeft en bij wie er verder geen medische belemmeringen zijn voor een operatie.

Wat kost een buikwandcorrectie?

De prijs van een buikwandcorrectie kan per arts verschillen. Dit hangt af van een aantal factoren:

Bovenstaande factoren bepalen de prijs van een buikwandcorrectie. Bij uw zoektocht naar de prijs is het zeer van belang om na te gaan of deze diensten ter beschikking zijn.

Bij het bepalen van de prijs biedt Health and Beauty Travel alle onderstaande diensten aan, aan onze patiënten.

Wat is een 360 graden buikwandcorrectie?

De arts zal beslissen of een 360 graden buikwandcorrectie nodig is aan de hand van de behoeftes van de patiënt. Deze vorm van buikwandcorrectie is geschikt voor patiënten bij wie de verslapping van de huid zich aanhoudt ter hoogte van de voorbuik, de taille en de rug. De snee begint vanaf de buik en strekt zich uit naar de achterkant. Het is de bedoeling dat het chirurgische litteken onder de bikinilijn blijft en gebeurt onder algemene anesthesie. De operatie kan worden gecombineerd met liposuctie. Hersteltijden van volledige buikwandcorrectie en 360 graden buikwandcorrectie zijn bijna hetzelfde.

Voor wie is een 360 graden buikwandcorrectie geschikt?

De prijs van een 360 graden buikwandcorrectie verschilt van de prijs van een volledige buikwandcorrectie.

Contact