fbpx

Komt Vet Terug Na Liposuctie?

Road to Perfection

Komt Vet Terug Na Liposuctie?

Road to Perfection
komt vet terug na liposuctie

Het vet dat na een liposuctieoperatie is verwijderd, kan weer terugkomen. Dit is heel goed mogelijk als de patiënt ongezond eet en een zittend leven leidt. Daarom moet u zich vóór de liposuctie voorbereiden op de nieuwe levensstijl na de operatie.

Met liposuctie kunnen uw regionale vetproblemen gemakkelijk worden geëlimineerd. Tijdens de operatie kunnen vetten in de belangrijkste gebieden zoals rug, buik, taille, benen en armen worden verwijderd. Het lichaam wordt gevormd. Het deel tot hier is onder controle van uw arts. Het volgende deel is volledig afhankelijk van de levensstijl van de patiënt.

Eetpatroon na liposuctie?

Na een liposuctie moet u uw gewicht op peil houden. Hiervoor kun een diëtist inschakelen of gebruik maken van dieetprogramma’s die geschikt zijn voor uw gewicht en lengte.

Het is belangrijk om veel water te drinken na een liposuctie. Door water te drinken worden het oedeem en de zwelling sneller uit je lichaam verwijderd. U moet de caloriebalans in evenwicht houden. Vermijd overmatige vette maaltijden.

Let op de consumptie van koolhydraten. Consumeer niet te veel bloemrijk voedsel, brood, rijst en granen.

Lichaamsbeweging en sport na liposuctie

Om op gewicht te blijven na een liposuctie moet u zeker bewegen en sporten. De vorm kunt u behouden met enkele eenvoudige bewegingen die u thuis kunt doen na een liposuctie.

Uw arts zal u aanraden om te gaan wandelen na een liposuctie. U moet regelmatig wandelen. Uw lichaam zal u aangeven dat u de daaropvolgende dagen kunt gaan hardlopen. U kunt korte stukjes hardlopen als u zich daar klaar voor voelt.

Is liposuctie blijvend?

Met liposuctie wordt vet uit de bepaalde gebieden verwijderd. Het vet wordt samen met de vetcellen verwijderd. Als men na de liposuctie de voorkeur geeft aan ongezonde voeding en een zittend leven, worden de vetten weer in het lichaam verzameld. De duurzaamheid van liposuctie ligt volledig in de handen van de patiënt.

Hoeveel vet wordt er verwijderd met liposuctie?

Liposuctie is een persoonsgerichte ingreep. Het gewicht, de lengte en de vetverhouding van elke patiënt kunnen anders zijn. Bij sommige patiënten wordt alleen vet uit de buik verwijderd, terwijl bij andere patiënten vet uit de rug, buik, armen en benen wordt verwijderd.

Over het algemeen kan vet worden verwijderd tussen 5% en 10% van het lichaamsgewicht. Deze beslissing ligt in de handen van uw plastisch chirurg. Het wordt bepaald na de nodige consultaties. Bij elke patiënt kan een andere hoeveelheid vet worden verwijderd.

Wat kan er gebeuren als er teveel vet wordt verwijderd met liposuctie?

Voor een liposuctie moeten de lengte, het gewicht en alle andere gezondheidsinformatie van de patiënt worden beoordeeld. Vooral patiënten met overgewicht zijn risicovol voor liposuctie. Er moet op worden gelet dat de body mass index 30 en minder dan 30 is. Het risico op vetembolie is hoog bij patiënten met overgewicht.

Als de hoeveelheid vet die bij de patiënt moet worden verwijderd groter is dan normaal, kan de risicosituatie ook toenemen.

Contact