fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Nadelen En Risico’s Van Liposuctie, BBL En Buikwandcorrectie

Road to Perfection

Nadelen En Risico’s Van Liposuctie, BBL En Buikwandcorrectie

Road to Perfection
nadelen en risicos van liposuctie bbl en buikwandcorrectie

Nadelen en risico's van liposuctie, BBL en buikwandcorrectie

Esthetische en plastische chirurgie heeft altijd risico’s en nadelen. Het is een grote vergissing om te zeggen dat er geen risico’s zijn. In feite hebben alle chirurgische ingrepen risico’s. Het belangrijkste is om de nodige voorzorgsmaatregelen tegen deze risico’s te nemen. Hiervoor zijn allereerst een ervaren en bekwame arts en een ziekenhuis met een volledig uitgeruste intensive care afdeling nodig.

Liposuctie, BBL, buikwandcorrectie, armlift, dijlift, neuscorrectie, borstcorrectie zijn de meest voorkomende esthetische en plastische chirurgische ingrepen. Dankzij deze operaties zien patiënten prachtige veranderingen. Ze voelen zich fysiek en ook psychisch beter. Het is belangrijk om de risico’s van deze wonderbaarlijke verandering te kennen.

Risico's van liposuctie, BBL en buikwandcorrectie

Liposuctie is de esthetische operatie waaraan patiënten met plaatselijke vetophopings problemen de voorkeur geven. Overtollig vet en vetcellen worden verwijderd uit de te behandelen gebieden door onder de huid te gaan met dunne canules.

Zijn er risico’s?

Ja, liposuctie, BBL en buikwandcorrectie hebben enkele risico’s.

Contact

Risico's van anesthesie

Alle anesthesieprocedures kunnen kleine of grote complicaties hebben. Hoewel het aantal complicaties bij anesthesie dankzij geavanceerde technologie is afgenomen, kunnen er nog steeds bijwerkingen optreden. Het is vooral belangrijk om patiënten met chronische ziekten vóór de operatie te screenen. Chronische ziekten zoals hoge bloeddruk, hartfalen, longaandoeningen, neurologische aandoeningen, slaapapneu en nierproblemen behoren tot de ziekten die het risico op anesthesie verhogen.

Andere redenen die het risico op anesthesie verhogen zijn roken, alcohol en drugsgebruik.

Misselijkheid en braken zijn de meest voorkomende bijwerkingen van anesthesie. Keelpijn, spierpijn, hoge of lage bloeddruk en hartritmestoornissen kunnen aan de risico’s van anesthesie worden toegevoegd.

Vóór een liposuctie, BBL, buikwandcorrectie en alle andere esthetische ingrepen moet de gezondheidstoestand van de patiënt in detail worden onderzocht. Allereerst moet de patiënt alle informatie zoals chronische ziekten, medicatie, roken, alcohol en drugsgebruik doorgeven aan de arts of het team dat de operatie organiseert. Nadat al deze informatie is beoordeeld, moet de operatie worden gepland.

Risico op embolie en trombose

Het gevaarlijkste risico van liposuctie, buikwandcorrectie en BBL operaties is vetembolie. Vetembolie is een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer een gesmolten stukje vet een bloedvat blokkeert, zich ophoopt in de long of naar de hersenen stroomt.

nadelen en risicos van liposuctie bbl en buikwandcorrectie

Patiënten die een operatie ondergaan, moeten zeker melden of ze in het verleden trombose hebben gehad of nog steeds hebben.

Het risico op trombose is het hoogst bij patiënten met overgewicht, rokers en drugsverslaafden, patiënten die niet stoppen met anticonceptiemedicatie vóór de operatie, patiënten met sedentair gedrag of na een lange vliegreis.

Daarom moet u minstens een maand voor de operatie stoppen met roken. U mag geen anticonceptiemiddelen gebruiken. U moet proberen 4 uur na de operatie te lopen om actief te blijven.

U moet steunkousen dragen. Op de terugvlucht naar uw eigen land moet u in het vliegtuig om de 20 minuten opstaan en één of twee stappen op en neer lopen om de bloedcirculatie te stimuleren.

Risico op bloedingen

Bij liposuctie, buikwandcorrectie en BBL operaties bestaat het risico op een bloeding. Daarom moet u één maand voor de ingreep stoppen met uw bloedverdunners en anticonceptiemiddelen. Patiënten met een doorbloedingsstoornis moeten zeker hun arts informeren. Vóór de operatie worden bloedstollingstests uitgevoerd. De patiënt wordt naar de operatie gebracht nadat de resultaten zijn geanalyseerd.

Oedeem en zwelling

Oedeem en zwelling zijn aandoeningen die kunnen optreden na plastische chirurgie. Het is belangrijk om veel water te drinken en actief te blijven. Lipodrainage massages zijn zeer effectief na de operatie.

Asymmetrische problemen

Eén van de problemen en risico’s bij liposuctie BBL operaties zijn asymmetrische problemen. Billen verschillen van elkaar, vetophopingen blijven achter op bepaalde delen van het lichaam, schommelingen in de huid en de vorming van een hobbelig huidbeeld.

Risico op infectie

Er kan een risico op infectie bestaan bij liposuctie buikwandcorrectie en BBL operaties. Daarom moeten het ziekenhuis, de operatiekamer en de patiëntenkamer steriel zijn, postoperatieve patiëntenzorg en patiëntcontroles in het hotel moeten regelmatig worden uitgevoerd, patiënten die naar hun land terugkeren moeten hun medicijnen gebruiken en thuis zonder onderbreking wondverzorging doen.

Contact