fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Waar Moet Je Op Letten Na Een Borstvergroting Operatie 

Road to Perfection

Waar Moet Je Op Letten Na Een Borstvergroting Operatie 

Road to Perfection
waar moet je op letten na een borstvergroting operatie

Waar Moet Je Op Letten Na Een Borstvergroting Operatie 

Er zijn enkele regels waar elke patiënt op moet letten na een borstvergroting operatie. Deze regels dragen positief bij aan het genezingsproces na de operatie. 

Patiënten die besluiten een borstvergroting operatie te ondergaan, dienen zich voor de operatie op deze regels voor te bereiden. Patiënten moeten op de hoogte zijn van de regels die moeten worden nageleefd, zodat ze na de operatie gepland kunnen handelen

Contact

Controle van hechtingen na een borstvergroting operatie

Na een borstvergroting operatie zijn er risico’s zoals infectie, het opengaan van hechtingen, littekens die niet goed sluiten. Om deze risico’s te minimaliseren, is het noodzakelijk om de hechtingen onder de borst dagelijks te onderhouden.

Allereerst mag het gehechte gebied niet vochtig en nat blijven. Om deze reden is het noodzakelijk om het gebied 3-4 keer per dag schoon te maken om het droog te houden. Hiervoor kunt u antiseptische vloeistoffen gebruiken die uw arts zal aanbevelen. Deze vloeistoffen en crèmes zijn effectief in het voorkomen van infecties en het zuiveren van ziektekiemen. Het zorgt er ook voor dat de wond droog blijft.

Lighouding na een borstvergroting operatie

Lighouding is erg belangrijk na een borstvergroting operatie. Vooral in de eerste 2 weken moet u op uw rug liggen. In rugligging moet u uw rug ondersteunen met één of twee kussens. Op deze manier helpt u oedeem en zwelling sneller te verminderen. 

Vanaf de 3e week van de borstvergroting operatie kunt u op uw zij gaan liggen. U moet aandacht besteden aan hoe u zich voelt als u dit probeert. Als u pijn of druk voelt, moet u op uw rug blijven liggen.

U kunt 6-7 weken na de borstvergroting operatie op uw gezicht gaan slapen. Test het door gecontroleerd op uw gezicht te slapen. Als u pijn en druk voelt, probeer dan op uw rug te gaan liggen.

Korset en sport-bh na borstvergroting operatie

Na de borstvergroting krijgt u een korset. U gebruikt dit korset de eerste 3 weken. Na 3 weken mag u een sport-bh dragen. Let er bij het kiezen van een sport-bh op dat deze niet te strak of te los zit. U dient gedurende 6-7 weken dag en nacht een sport-bh te dragen.

U moet het ’s nachts niet uitdoen.

U kunt 6-7 weken na de borstvergroting operatie een normale bh gaan dragen. Niet eerder dragen. Omdat de onderkant van deze bh hard is, kan dit uw hechtingen beschadigen. Het kan druk uitoefenen op uw borst.

Antibioticagebruik na een borstvergroting operatie

Na een borstvergroting operatie kan de patiënt antibiotica en pijnstillers krijgen van de arts. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het gebruik van antibiotica. Het correct gebruiken van uw antibiotica is erg belangrijk voor infectie. Pijnstillers kunnen worden gebruikt op basis van de pijntoestand van de patiënt. Het is belangrijk dat u uw antibiotica op tijd inneemt tot het op is.

Sporten na een borstvergroting operatie

Sporten zoals fitness, basketbal, vechtsporten, tennis, gewichtheffen en volleybal mogen de eerste 6-7 weken na een borstvergroting operatie niet worden beoefend. Na 6-7 weken is het mogelijk om taksporten te beoefenen door uzelf te beheersen en naar uw lichaam te luisteren. Vanaf de 3e week mag u gaan wandelen.

Wees voorzichtig na een borstvergroting operatie

Pas op dat u geen zware dingen optilt of uw armen ongelijkmatig optilt, vooral in de eerste 2 weken na een borstvergroting operatie. Gebruik uw medicijnen op de juiste manier.

Pas op voor uw borsten. Vooral moeders met kleine kinderen moeten oppassen. Kinderen kunnen tegen uw borsten stoten zonder het te beseffen.

Seks na een borstvergroting operatie

Het kan nodig zijn om de seks na een borstvergroting operatie een tijdje te beperken. Hoewel dit vervelend is, is het een belangrijke kwestie die aandacht behoeft.

Je kunt 2-3 weken een pauze nemen van seks. De onevenredige druk van uw partner en plotselinge lichaamsmanoeuvres kunnen ertoe leiden dat uw borstprothese wegglijdt. Het kan ervoor zorgen dat uw hechtingen spannen of zelfs opengaan. Vooral liggend seks hebben kan voor serieuze problemen zorgen. U en uw partner moeten in dit opzicht nog even geduld hebben.

Contact