fbpx

Waarom Wordt Er Een Drain Geïnstalleerd Bij Esthetische Chirurgie?

Road to Perfection

Waarom Wordt Er Een Drain Geïnstalleerd Bij Esthetische Chirurgie?

Road to Perfection
Estetik Ameliyatlarda Dren Neden Takılır

WAAROM WORDT ER EEN DRAIN GEÏNSTALLEERD BIJ ESTHETISCHE CHIRURGIE?

Wat is een drain?

De drain is de naam die wordt gegeven aan de dunne canules die worden gebruikt om het vuile bloed en ontstekingen die na de operatie in het lichaam kunnen ontstaan, te verwijderen.

Het zijn dunne buisjes die de afvoer van vloeistoffen zoals bloed mogelijk maken die zich in verschillende delen van het lichaam kunnen verzamelen, bijvoorbeeld in gesloten gebieden zoals de borstholte.

De drain wordt niet alleen gebruikt om complicaties na een operatie te voorkomen, maar kan ook worden gebruikt om het vocht dat in het gebied is verzameld als gevolg van een eerdere wond of zwelling in het lichaam af te voeren.

Deze praktijk wordt drainage genoemd. Het afvoeren van schadelijk afval met afvoeren wordt per definitie drainage genoemd.

Waarom wordt een drain ingebracht bij plastische chirurgie?

Drains worden bij veel plastische ingrepen gebruikt. Zeker als liposuctie gecombineerd wordt in plastische chirurgie, heeft de drain meestal de voorkeur. Bij plastische operaties in Turkije wordt de drain meestal gebruikt bij BBL-operaties (Braziliaanse Butt-lift), buikwandcorrecties, 360-graden liposuctie-operaties, borstvergrotingen en borstverkleiningen en lift operaties, zolang de arts dit nodig acht.

Drainage is een chirurgische methode die artsen toepassen wanneer ze dit nodig vinden bij esthetische ingrepen.

De reden voor het plaatsen van een drain bij plastische chirurgie in Turkije is om ervoor te zorgen dat de vloeistoffen die in het lichaam kunnen ontstaan ​​als gevolg van de esthetische ingreep, uit het lichaam worden afgevoerd.

Contact

Hoe wordt de drain geïnstalleerd?

Deze chirurgische procedure wordt uitgevoerd door de vloeistoffen die in het lichaam zijn verzameld in het geval van een wond of zwelling, of de vloeistoffen die na de operatie in het lichaam zijn verzameld, af te voeren in buizen die drains worden genoemd. Chirurgisch wordt de drain tijdens de operatie ingebracht door esthetische en plastische chirurgen of radiologen.

Doet het pijn als de drain eruit wordt gehaald?

Na liposuctie, buikwandcorrectie, bbl en vele esthetische ingrepen kunnen patiënten anders reageren bij het verwijderen van de aan het lichaam vastzittende drains. Over het algemeen is het zo dat het geen pijn doet als de drain wordt losgemaakt. Terwijl sommige patiënten zeggen dat het pijn doet, geven sommige patiënten aan dat ze een vreemd gevoel ervaren wanneer aan de drain wordt getrokken.

Hoe wordt de drain geleegd?

Er zijn afvoerputjes. Allereerst wordt het deksel van de kamer geopend en wordt het lediging proces uitgevoerd, waarna de afvoer wordt gesloten zonder te worden ingedrukt en losgelaten. De reden hiervoor is dat de lucht in de drain moet worden verwijderd om de vacuüm functie te behouden.

Op de afvoer bakjes staan de hoeveelheden vermeld en dit wordt ook bijgehouden. Het geleegde hoeveelheid wordt vermeld op het opvolgformulier.

Contact

Drain bij liposuctie chirurgie

Drains worden gebruikt bij grote liposuctie operaties. Afhankelijk van de toestand van de patiënt wordt de drain in ongeveer 3-5 dagen verwijderd. Dit is het oedeem dat in het lichaam van de patiënt optreedt en het wordt met de snelste en gezondste methode uit het lichaam verdreven. Vooral bij patiënten die buik-, rug- en taille liposuctie willen, worden drains toegepast. Afgezien hiervan mag bij liposuctie-operaties in één regio geen drain worden ingebracht volgens de beslissing van de arts. Bijvoorbeeld, alleen bij liposuctie-operaties aan de armen, alleen bij liposuctie-operaties aan de benen, hoeft de arts geen drains te plaatsen.

Bij 360-graden liposuctie-operaties wordt de drain meestal tussen het genitale gebied en de navel ingebracht met dunne canules die op twee of drie plaatsen worden geopend.

Voorafgaand aan het verwijderen van vet uit het lichaam bij liposuctie-operaties, wordt vloeistof overgebracht naar de patiënt om de operatie gezonder te maken door de bloedvaten te verkleinen. Het doel hiervan is om complicaties die kunnen optreden te voorkomen. De vetcellen in het gebied worden afgebroken en gesmolten. In dit proces kunnen vloeistoffen gemakkelijk worden opgevangen in sommige secties, vooral waar er holtes zijn. Vloeistoffen die in de ruimtes zijn gevuld, worden met dit proces ook weggegooid.

Bij welke operaties wordt de drain ingebracht?

Drainage is een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd bij borstesthetiek, buikwandcorrecties, BBL-operaties, liposuctie-vetverwijdering procedures, gastric sleeve operaties en alle operaties die uw arts nodig acht.

Drain volgen en onderhoud

De drain moet elke 8 uur worden gecontroleerd. De hoeveelheid afgevoerde afvoer moet worden genoteerd in het afvoer controleboekje. Een arts moet onmiddellijk worden geraadpleegd in geval van een slechte geur, bloeding, verhoogd bloed of verkleuring.

Wanneer komt de drain eruit?

Na de operatie wordt dit bepaald door te kijken naar de kleur van de vloeistof en de hoeveelheid vloeistof in de tijdsperiode na de operatie.

Douchen na drain

De patiënt moet zeker niet douchen voordat de drains van de patiënt zijn verwijderd, in verband met de kans dat er water uit de drains ontsnapt, microben kunnen in dit geval via de buizen binnenkomen.

Complicaties van de drain

Er is een kleine kans op complicaties na de drain procedure. Dit kan angst veroorzaken bij de patiënt. Er kan pijn optreden, vooral wanneer de drain naar de uitgang van de huid beweegt. Als de drain echter lange tijd niet wordt gebruikt, treedt er geen pijn op.

Zoals bij alle chirurgische procedures, moet men voorzichtig zijn met de arts keuze die de drain zal plaatsen, er moet een goede arts worden gekozen.

Contact