fbpx

Wat Is Het Ideale Gewicht Voor Een Liposuctie En BBL Operatie?

Road to Perfection

Wat Is Het Ideale Gewicht Voor Een Liposuctie En BBL Operatie?

Road to Perfection
wat is het ideale gewicht voor een liposuctie en bbl operatie

Een van de vragen waar veel patiënten nieuwsgierig naar zijn, is de vraag wat het ideale gewicht is voor een liposuctie en BBL operatie.

Een van de redenen waarom deze vraag vaak wordt gesteld, is het feit dat het antwoord luidt dat uw gewicht niet geschikt is voor een liposuctie en BBL operatie.

Patiënten tegen wie we vertellen dat liposuctie geen vermageringsoperatie is, of patiënten tegen wie we vertellen dat hun gewicht te zwaar is, krijgen als antwoord: “Ik laat het toch doen om af te vallen”.  We kunnen wel zeggen dat dit de reden is waarom we dit artikel hebben geschreven.

Operaties zoals liposuctie, BBL en buikwandcorrectie zijn esthetische en plastische chirurgische ingrepen die worden uitgevoerd om het lichaam vorm te geven, te herstellen en het ideale uiterlijk te geven. Vooral liposuctie is de methode om plaatselijke hardnekkige vetten te verwijderen die we maar niet kwijt kunnen raken. Deze vetten zitten soms in de buik, soms in de rug, heupen, benen en armen.

Ervaren plastisch chirurgen kunnen goed zien of het vet alleen onder de huid zit of dat het veroorzaakt wordt door inwendig vet. Liposuctie is niet geschikt voor patiënten met inwendig vet. Zelfs als liposuctie wordt uitgevoerd bij patiënten met inwendig vet, kan het resultaat mislukken.

“Wat betekent inwendig vet? Orgaanvet, ook wel visceraal vet genoemd, is het vetweefsel dat zich ophoopt rond onze interne organen, zoals de lever, de alvleesklier en de darmen. In tegenstelling tot het onderhuidse vet dat net onder de huid zit, kan orgaanvet niet worden gezien of aangeraakt. Een teveel aan dit vet veroorzaakt gezondheidsproblemen.

Op basis van bovenstaande informatie kunnen we concluderen dat liposuctie geen effect heeft op de visceraal vet, omdat liposuctie alleen het vet onder de huid aanpakt.

Daarom moeten patiënten hun gewicht binnen bepaalde grenzen houden vóór een esthetische operatie (Liposuctie, BBL, Buikwandcorrectie).

Voor een liposuctie, BBL of buikwandcorrectie moet de body mass index (BMI) 30 of minder zijn. U kunt BMI berekeningsprogramma’s op internet gebruiken om de BMI, d.w.z. de body mass index, te leren berekenen.

Kunnen mensen met overgewicht een Liposuctie, BBL operatie ondergaan?

Mensen met een BMI (Body Mass Index) van 30 en hoger die een liposuctie, BBL of buikwandcorrectie ondergaan, kunnen zowel het resultaat van de operatie als hun gezondheid negatief beïnvloeden. Mensen met overgewicht die deze operaties ondergaan, kunnen hun leven in gevaar brengen. De belangrijkste van deze risico’s zijn bloedstolsels, embolie en bloedingen. Er kunnen anesthesiegerelateerde risico’s optreden.

Factoren zoals roken, diabetes, hartaandoeningen, BMI waarde boven 30 zijn risicofactoren voor liposuctie, BBL, buikwandcorrectie operaties.

U kunt hiervoor de nodige informatie vragen aan onze assistentes. Onze gezondheidsassistenten kunnen u antwoorden geven op vele vragen, zoals hoe de voeding moet zijn vóór een liposuctie, BBL, buikwandcorrectie en wat de nodige voorbereidingen zijn.

Contact