fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Kunnen HIV-positieve Patiënten Esthetische Chirurgie Ondergaan?

Road to Perfection

Kunnen HIV-positieve Patiënten Esthetische Chirurgie Ondergaan?

Road to Perfection
kunnen hiv positieve patienten esthetische chirurgie ondergaa

HIV-positieve patiënten kunnen liposuctie, buikwandcorrectie, BBL, borstesthetiek, neuscorrectie of alle andere esthetische operaties ondergaan.

Sommige HIV-positieve patiënten willen dit probleem verbergen wanneer ze zich aanmelden bij onze gezondheidsconsulenten. Ze denken dat dit een obstakel zal zijn om het lichaam te krijgen waar ze van dromen. Maar de situatie is niet wat u denkt. HIV-positieve patiënten kunnen alle esthetische operaties ondergaan.

HIV is een controleerbare infectie

Mensen met de diagnose HIV kunnen angst, paniek en bezorgdheid ervaren. Maar HIV-positieve patiënten die onder controle zijn met de huidige effectieve medicijnbehandeling kunnen een gezond en lang leven leiden.

Bij HIV-positieve patiënten wordt de behandeling met medicijnen gestart na een aantal tests die door de arts zijn afgenomen.  Zo wordt HIV onder controle gehouden en gaan patiënten verder met hun leven zoals alle andere gezonde mensen.

Voor en na operatie van HIV-positieve patiënten

We vragen alle patiënten om de consultatieformulieren in te vullen, ongeacht de esthetische operatie. Op dit formulier staat de vraag of u chronische ziekten en infectieziekten heeft. De reden dat dit wordt gevraagd, is dat we zo meer te weten komen over het behandelproces voor patiënten met HIV of andere infectieziekten.

Belangrijk: In het ziekenhuis worden bloedtesten uitgevoerd vóór een esthetische operatie (preoperatieve testen). Deze bloedtesten omvatten HIV, HBsAg, anti-HCV en andere bloedtesten.

Met de informatie die u ons geeft, wordt nagegaan of u een belemmering hebt voor een operatie. Als HIV-positief onder controle is, is er geen belemmering voor je operatie.

Het volgende proces verloopt zoals bij alle andere esthetische operaties.

Prijzen esthetische chirurgie bij HIV-positieve patiënten

Voor HIV-positieve patiënten zijn de kosten voor alle esthetische ingrepen zoals liposuctie, buikwandcorrectie, BBL, borstesthetiek en haartransplantatie hetzelfde. Het ziekenhuis waar de operatie wordt uitgevoerd, kan echter extra betaling vragen voor esthetische chirurgie. Hieronder zullen we een aantal redenen toelichten.

Sterilisatie van operatiekamers

Operatiekamers waar esthetische ingrepen worden uitgevoerd, worden voorbereid volgens bepaalde sterilisatieregels. Nadat een operatie is voltooid, wordt de gemiddelde voorbereidings- en sterilisatietijd voor de andere operatie bepaald. Bij operaties van HIV-positieve patiënten wordt de operatiekamer alleen voor die patiënt gereserveerd en wordt er na de voltooide operatie geen nieuwe operatie uitgevoerd in de betreffende operatiekamer. De sterilisatiefase duurt lang. Daarom vragen ziekenhuizen extra betaling voor het feit dat de operatiekamer de hele dag gesloten blijft.

Wegwerpmaterialen

Veel medische materialen die in de operatiekamer worden gebruikt, zijn wegwerpmaterialen. Veel materialen worden vernietigd in plaats van het te steriliseren. Daarom is er een prijsverschil.

Patiënten die seropositief zijn en plastische chirurgie overwegen, kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot alle gedetailleerde informatie door contact op te nemen met onze gezondheidsconsulenten.

Contact