fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Liposuctie Herstelproces

Road to Perfection

Liposuctie Herstelproces

Road to Perfection
liposuctie herstelproces

Liposuctie Herstelproces

Het herstelproces van liposuctie kan per patiënt verschillen. Huidstructuur, voeding, genetische structuur en gewoonten kunnen de herstelperiode na liposuctie veranderen.

Hoe het genezingsproces verloopt na liposuctie

Wekelijks kunnen we het liposuctie herstelproces beoordelen. We willen graag uitleggen wat je elke week te wachten staat en de stadia van het genezingsproces.

1) Genezingsproces en verwachtingen na liposuctie eerste week

De eerste week van uw operatie is de eerste week waarin er grote veranderingen in uw lichaam plaatsvinden. Het is de week waarin uw vermoeidheid, zwakte en pijn op het hoogste niveau zijn als gevolg van een liposuctie operatie.

In de eerste week beschermt uw lichaam zich tegen deze ingreep. Uw vetcellen, weefsels en huid die reageren op liposuctie vormen oedeem om zichzelf te beschermen.  Mogelijk ziet u zwelling op uw huid. Blauwe plekken en roodheid zijn de reactie van uw lichaam op deze operatie en al deze reacties zijn normaal na liposuctie.

Een van de andere factoren die deze veranderingen in uw lichaam veroorzaken, is het effect van anesthesie. Het effect van anesthesie is groot, vooral bij de vorming van zwellingen in het gezicht en de ogen.

Vanaf de 3e dag van de eerste week begint het lichaam zich beter te voelen.  U begint u zelfverzekerd te voelen om te lopen en aan uw dagelijkse behoeften te voldoen.

Het is normaal om pijn en gevoelloosheid te hebben in de gebieden waar liposuctie wordt uitgevoerd.

Constipatieproblemen kunnen vooral in de eerste vier dagen voorkomen. Sommige patiënten kunnen comfortabel naar het toilet gaan, terwijl sommige patiënten problemen kunnen hebben. Dit kan van patiënt tot patiënt verschillen. U kunt hierover advies krijgen van uw arts.

In de eerste week van een liposuctie operatie kan er gemengd oedeemvocht met bloed uit uw lichaam komen. Deze vloeistoffen komen uit uw gedraineerde gebieden. Dit is volkomen normaal en zou u niet ongerust moeten maken.

2) Genezingsproces en verwachtingen na liposuctie tweede week

Het is gunstig om vanaf de tweede week van de liposuctie operatie (dag 8) naar after lipomassagesessies te gaan. Drainagemassages zijn van groot belang, vooral voor het verdrijven van oedeem en vochtophopingen in het lichaam en het versnellen van het genezingsproces.

U zult zich beter voelen in de tweede week van liposuctie. U zult in staat zijn om terug te keren naar uw normale leven. Uw zwelling en oedeem zullen beginnen af ​​te nemen. In dit proces kunt u beginnen met lopen. Korte afstandswandelingen zonder uw lichaam te vermoeien helpen het genezingsproces.

Het kan worden aanbevolen om het korset dat u krijgt na liposuctie en bbl operaties te vervangen door een nieuw korset. Vanaf de tweede week kunt u overstappen op het Columbia korset. Columbia korsetten zijn de korsetten die het lichaam strakker omsluiten en ook helpen vorm te geven. Het wordt aanbevolen om het Columbia korset 3 maanden te dragen.

De blauwe plekken en roodheid op uw lichaam beginnen af ​​te nemen. Voordat u gaat douchen, kunt u uw lichaam voor de spiegel controleren. U kunt het beeld van zwelling en vochtophopingen die u abnormaal vindt, delen met uw arts. Uw arts zal u hierover adviseren.

3) Genezingsproces en verwachtingen na de derde en vierde week van liposuctie

In de 3e en 4e week van de liposuctie operatie zult u het verschil in uw lichaam duidelijker merken. Dit zijn de weken waarin de contouren van uw lichaam duidelijker zichtbaar wordt. Het verschil in de gebieden waar vet wordt verwijderd, wordt duidelijk. Dit zal je meer motiveren. Blauwe plekken en roodheid beginnen te vervagen. De oedemen in uw lichaam worden verminderd.

Gevoelloosheid en tintelingen kunnen aanhouden in de gebieden waar liposuctie wordt uitgevoerd. U kunt lichte pijn hebben.

Vanaf de derde tot en met de vierde week van de liposuctie kunt u weer aan het werk.

Gedurende deze periode kunt u beginnen met snel wandelen. U moet oppassen dat u niet aankomt. U mag niet roken of alcohol gebruiken terwijl het genezingsproces doorgaat.

Verwaarloos uw after lipomassages niet. U moet voldoende water drinken, wandelen en evenwichtige eetgewoonten aanhouden.

4) Genezingsproces en verwachtingen na liposuctie 2e en 3e maand

Vanaf de 2e en 3e maand van de liposuctie operatie beginnen de verwachte resultaten zichtbaar te worden in uw lichaam. Aan het einde van de 3e maand hoeft u het Columbia korset niet meer dragen.

Tijdens deze periode kunt u de resultaten van uw lichaam delen met uw arts of uw organisatieteam. Uw arts kan u adviseren over een korset of massage.

5) Genezingsproces en verwachtingen na liposuctie 4e en 8e maand

Het kan tot 6 maanden duren voordat het oedeem volledig uit het lichaam is verwijderd na een liposuctie operatie. U voelt deze oedemen misschien niet veel.

Vanaf de achtste maand kunt u de uiteindelijke staat van de liposuctie operatie zien.

U moet oppassen dat u niet meer aankomt na een liposuctie. U moet voldoende bewegen en veel water drinken.

Contact