fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Meest Gestelde Vragen Over Plastische Chirurgie

Road to Perfection

Meest Gestelde Vragen Over Plastische Chirurgie

Road to Perfection
estetikte merak edilenler

Meest Gestelde Vragen Over Plastische Chirurgie

Er zijn veel foto’s, video’s en artikelen op sociale media en webpagina’s over esthetische en plastische ingrepen die de mensen in verwarring brengen. In dit artikel hebben we geprobeerd om de meest gestelde vragen over plastische en esthetische ingrepen voor u te beantwoorden.

Wat is esthetische en plastische chirurgie?

Esthetische en Plastische chirurgie is een specialisme waarbij  het esthetisch en/of functioneel oogpunt het aanpassen van het uiterlijk is. Dit kan bestaan uit het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen van het lichaam, maar ook uit cosmetische operaties zonder medische noodzaak.

Ben ik klaar voor een plastische ingreep?

U moet zich goed voorbereiden op esthetische chirurgie. Het is belangrijk dat u geen plotselinge beslissingen neemt. U moet er mentaal en lichamelijk klaar voor zijn. U moet zich vooral mentaal goed voorbereiden op het herstelproces na de operatie. Het kan voor u nuttig zijn om hiervoor psychologische ondersteuning te krijgen. 

Is er een leeftijdsgrens voor plastische chirurgie?

De leeftijdsgrens voor esthetische en plastische chirurgische ingrepen in Turkije is 18 jaar. Als de leeftijd van de patiënt jonger is dan 18 jaar, moeten de ouders toestemming geven en de arts de operatie goedkeuren.

Hoe kan ik de beste plastische chirurg vinden?

Eigenlijk is er geen antwoord op deze vraag. Omdat elke plastisch chirurg tijdens zijn opleiding verschillende operaties heeft uitgevoerd. Als u op zoek bent naar een goede plastisch chirurg, kunt u contact opnemen met chirurgen die zich in hun vakgebied hebben ontwikkeld, verschillende methoden kunnen toepassen en zich hebben ontwikkeld en zo veel ervaring hebben opgebouwd. Ook kunt u de positieve referenties lezen over de arts. Belangrijkste waar u op moet letten is hoe is de nazorg bij de arts.

Contact

Hoeveel kilo kan ik afvallen met liposuctie?

Het doel van liposuctiechirurgie is om overtollig vet uit bepaalde gebieden weg te zuigen. Natuurlijk zal een zekere mate van afvallen worden waargenomen. Maar deze situatie is alleen voor het gebied waar liposuctie wordt toegepast. Patiënten die liposuctie overwegen om af te vallen, moeten dit probleem uitvoerig met de arts bespreken.

Hoeveel liter vet kan er met liposuctie worden verwijderd?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, dient eerst gekeken worden naar de gezondheidstoestand van de patiënt. Er moet rekening worden gehouden met gewicht, lengte, leeftijd, zones waar liposuctie zal worden toegepast, gebruikte medicijnen en chronische ziektes. Ten tweede is het lichamelijk onderzoek van de arts belangrijk. De evaluatie van de anesthesist is erg belangrijk. Rekening houdend met al deze criteria besluit de arts hoeveel liter vet er kan worden verwijderd. Bij de standaardprocedure kan tot 7% ​​van het lichaamsvet zijn.  Deze kan dus iets lager of iets hoger zijn.

Wat zijn de nadelen van Liposuctie?

Passende patiëntcriteria is belangrijk voor de liposuctie operatie. Als de patiënt geen hartaandoening, hoge bloeddruk en diabetes heeft, is het risico op complicatie bij anesthesie laag. Ook is het belangrijk dat patiënten jonger dan 60 jaar zijn en een geschikte BMI hebben. 

Op het nieuws en ‘social media’ horen we af en toe dat er mensen dood gaan na liposuctie. Dit komt vooral voor in gevallen waarbij er niet wordt voldaan aan de criteria van de juiste liposuctiepatiënt, bij overgewicht , chronische ziekten, niet goed door de arts zijn beoordeeld in medische termen en waarbij de nodige voorzorgsmaatregelen niet zijn genomen.

Soms, zelfs als alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen en de gezondheidstoestand van de patiënt geschikt was voor deze operatie, kunnen er helaas complicaties optreden. Het zou niet correct zijn om dit te veralgemenen als liposuctiechirurgie. Deze trieste situaties kunnen ook worden ervaren na een bezoek bij de tandarts en zelfs na oogoperaties, die als heel gemakkelijk worden bestempeld.

De complicaties die kunnen optreden na een liposuctie-operatiE.

Hoe lang moet ik een korset dragen na liposuctie?

Na een liposuctie operatie moet u in totaal 3 maanden een korset dragen. Stage 1 faja (Colombiaanse naam voor korset) krijgt u meteen na de operatie aan. Deze draagt u 7-10 dagen. Daarna stapt u over naar een stage 2 faja. Deze moet u 3 maanden lang dragen. 

Wat moet ik doen na een liposuctie operatie?

Na uw liposuctie operatie is het erg belangrijk om op uw voeding te letten. Voldoende beweging en sporten moet u toevoegen in uw levensstijl. U moet na de operatie stoppen met roken en drinken van alcohol. 5-6 dagen na de operatie moet u starten met de after- lipo massages. De medicatie en vitamines die u na de operatie krijgt moet u gebruiken. Het eindresultaat is pas na 6-12 maanden zichtbaar.  Help uw lichaam. Blijf actief zodat het oedeem en de zwelling sneller verdwijnen.

Is after- lipo massage gunstig?

After- lipomassage is een aanvullende procedure. Dankzij de massages die na liposuctie worden uitgevoerd, worden succesvolle resultaten behaald. Drainagemassage moet worden toegepast na liposuctie. Dankzij de drainagemassage wordt ervoor gezorgd dat wondvocht en oedeem uit het lichaam worden verwijderd.

Hou ik een litteken over na liposuctie?

Tijdens liposuctie worden zeer dunne canules ingebracht in bepaalde punten van uw lichaam en de vetten in die gebieden worden uitgezogen. Na de operatie sluiten deze gaten snel en worden ze in de toekomst onzichtbaar.

Wordt er een blaaskatheter ingebracht na de liposuctie operatie?

Tijdens de operatie wordt er een blaaskatheter ingebracht. Aan de hand van de toestand van de patiënt wordt de blaaskatheter 1e of 2e dag verwijderd.

Hoe lang moet ik in Turkije blijven na mijn liposuctie operatie?

Voor een liposuctie operatie moet u 6 nachten in Turkije verblijven. 

Wordt er bij een buikwandcorrectie liposuctie gedaan?

Bij een buikwandcorrectie wordt het overtollige huid bij de buik verwijderd. In sommige gevallen is dit voldoende. Maar bij de meeste gevallen wordt er liposuctie uitgevoerd voor een mooie esthetische resultaat. Denk aan liposuctie maagstreek, love handles en rug. 

Hoe lang moet ik na een buikwandcorrectie in het ziekenhuis blijven?

Na een buikwandcorrectie blijft u 2 nachten in het ziekenhuis. Maar in sommige gevallen kan de arts ook besluiten om een extra nacht te overnachten in het ziekenhuis. 

Hou ik een blijvend litteken over na een buikwandcorrectie?

Net als bij vele chirurgische ingrepen waarbij in het huid wordt gesneden houdt u een blijvend litteken aan over. Deze situatie geldt ook voor een buikwandcorrectie. Met speciale littekencrèmes en enkele tips die na de operatie worden gegeven, kan dit litteken minder zichtbaar worden gemaakt. Het belangrijkste hier is de ervaring van de dokter. De patiënt heeft ook verantwoordelijkheden voor een snellere genezing van de incisies. Met roken en soortgelijke slechte gewoonten moet worden gestopt, vooral vóór en na de operatie. De litteken na een buikwandcorrectie moet bij het dragen van uw ondergoed niet zichtbaar zijn. 

Contact

Wat is het verschil tussen een mini- buikwandcorrectie en een gewone buikwandcorrectie?

Het belangrijkste verschil tussen een mini- buikwandcorrectie en een gewone buikwandcorrectie is het verplaatsen van de navel. Bij een mini buikwandcorrectie wordt de navel niet verplaatst. De reden hiervan is dat alleen de huid onder de navel gecorrigeerd moet worden.  Bij een volledige buikwandcorrectie moet het huidoverschot beneden en boven de navel verwijderd worden. De navel wordt dus verplaats. Ook de spieren worden bij een volledige buikwandcorrectie gereefd. 

Is er na een buikwandcorrectie en/ of liposuctie bloedtransfusie nodig?

Na een buikwandcorrectie en liposuctie operatie is het normaal dat er bloed verloren gaat. De bloedwaardes zullen een aantal keer na de operatie gecontroleerd worden. Er wordt vooral gekeken naar de hemoglobine waardes voor en na de operatie. Wanneer deze lager is dan normaal kan het voorkomen dat de patiënt extra bloed toegediend krijgt. 

Wordt er een blaaskatheter ingebracht bij een buikwandcorrectie?

Bij een buikwandcorrectie wordt er tijdens de operatie een blaaskatheter ingebracht. Aan de hand van de toestand van de patiënt wordt de blaaskatheter de 1e of 2e dag verwijderd.

Wat zijn de risico’s van een BBL operatie?

Net als alle andere plastische operaties heeft  een Bbl operatie ook zijn risico’s. De nodige voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. De ervaring van de dokter is erg belangrijk. Er moet aandacht worden besteed aan de verhouding van vet dat wordt verwijderd met liposuctie. De vetten die in de billen moet worden geïnjecteerd, moet in een veilige en steriele omgeving worden voorbereid. Daarnaast moet er gelet worden op de hoeveelheid vet die in de billen wordt geïnjecteerd. Het is bekend dat er veel schrijnende situaties optreden als gevolg van het vet dat onder en intramusculair wordt toegediend. Vet moet boven de spier worden toegediend. Dit wordt ook wel Safe BBL genoemd.

De patiënt moet goed worden geëvalueerd om de risico’s bij Bbl-operaties te minimaliseren. Diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en andere chronische ziekten moeten eerst onder controle worden gehouden en de beslissing voor een operatie moet worden gedaan in overeenstemming met de goedkeuring van de behandelende arts.

Hoe lang moet ik in Turkije blijven na een BBL operatie?

U moet in totaal 6 nachten in Turkije verblijven na een BBL operatie (Brazilian Butt Lift). Waarvan 2 nachten in het ziekenhuis.

Kan er bij dunne mensen BBL worden uitgevoerd?

Wanneer de patiënten slank zijn wordt er tijdens het consult gekeken of er voldoende vet is bij de rug, buik, benen en dijbenen. Met behulp van Vaser liposuctie kunnen ook bij slanke patiënten vet worden verwijderd die met normale liposuctie niet mogelijk is. Bij extreme slanke dames is BBL niet mogelijk. 

Hoe lang moet het BBL kussen gebruikt worden?

BBL kussen moet 6 weken gebruikt worden.

Is de vet die geïnjecteerd wordt in de billen blijvend?

Deze situatie kan van patiënt tot patiënt verschillen. U moet zich aan de tips en leefregels houden zoals uw arts u heeft aangeraden. Na een operatie heeft u natuurlijk oedeem en zwelling. Deze zullen verdwijnen. Hoewel er patiënten zijn met een vetoplossing van 40%, zijn er ook patiënten met een vetoplossing van 5%.

Waar moet ik na een BBL (Brazilian Butt Lift) operatie rekening mee houden?

Gebruik uw BBL kussen 6 weken lang. U mag 7-8 weken niet intensief sporten. Probeer te stoppen met roken. 

Kan BBL en buikwandcorrectie gecombineerd worden?

Een buikwandcorrectie en BBL operatie kan gecombineerd worden. 

Wordt er een blaaskatheter ingebracht bij een BBL operatie?

Tijdens een BBL operatie wordt er een blaaskatheter geplaatst. Aan de hand van de toestand van de patiënt wordt de blaaskatheter 1e of 2e dag verwijderd.

Hoeveel CC-siliconen kunnen er maximaal worden ingebracht tijdens een borstvergrotingsoperatie?

De meest gebruikte implantaten zijn tussen 200-470 cc. 

De siliconenmaat moet voor elke persoon anders worden gepland.

Welke merk siliconen worden er in Turkije gebruikt?

De meest gebruikte borstimplantaten in Turkije zijn van het merk Mentor, Polytech en Motiva. 

Hoe lang moet ik in Turkije blijven na een borstoperatie?

Na een borstoperatie blijft u 5-6 nachten in Turkije. Borstvergroting, borstlift en borstverkleining zijn de borstoperatie die er worden uitgevoerd.

Kan ik borstvoeding geven na een borstverkleining?

U kunt borstvoeding geven na een borstverkleining. Bij een borstverkleining worden de melkklieren en melkkanalen niet aangeraakt.  

Kunnen de borstprotheses lekken?

Door de speciale structuur van borstsiliconen is het erg moeilijk om te barsten of lekken. Zelfs als het wordt doorboord, zal de speciale gel aan de binnenkant niet weglekken. 

Waar moet ik na een borstoperatie rekening mee houden?

U dient uw postoperatieve BH 4 weken na de operatie te dragen. Het is erg belangrijk om niet zwaar te tillen. Sportactiviteiten waarbij de borstspieren worden belast, moeten gedurende 2 maanden worden vermeden. Het is erg belangrijk om de wonden goed te verzorgen. 

Welke prothese zijn het natuurlijkst?

Druppel- of ronde prothesen worden geplaatst volgens de borststructuur van de persoon. De arts zal u na het consult voor een natuurlijke resultaat de bijpassende prothese adviseren.

Veroorzaak borstimplantaten kanker?

Aan de hand van onderzoeken is er geen resultaat dat aangeeft dat siliconen in de borst kanker veroorzaakt. Volgens de statistieken is de kankercijfer voor vrouwen met siliconen en vrouwen zonder siliconen hetzelfde. 

Worden plastische chirurgische operaties vergoed door zorgverzekeraars?

In de meeste gevallen worden plastische ingrepen niet vergoed door de zorgverzekeraars. Voor meer informatie kunt u ons contacteren. 

Wat zijn de meest voorkomende complicaties bij borst operaties?

Er zijn een aantal regels die nageleefd moet worden na een borstvergroting, borst-lift en borstverkleining. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de hechtingen op de borst. De belangrijkste regels zijn niet zwaar tillen, uw arm niet boven uw hoofd heffen, uw hechtingen droog houden en kleding vermijden die uw hechtingen forceren.

Contact