fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Psychologische Beoordeling Vóór Een Esthetische Operatie

Road to Perfection

Psychologische Beoordeling Vóór Een Esthetische Operatie

Road to Perfection
psychologische beoordeling vóór een esthetische operatie

Psychologische Beoordeling Vóór Een Esthetische Operatie

Voor esthetische operaties is het belangrijk dat de patiënt zich zowel fysiek als psychisch voorbereidt.

We willen even op een rijtje zetten hoe belangrijk het is om psychisch klaar te zijn voor een operatie;

We kunnen de bovengenoemde situaties weergeven als een samenvatting van de gebeurtenissen die zijn ervaren bij echte patiënten. Deze problemen veroorzaken soms de annulering van de operatie en veroorzaken soms ook fysieke en psychologische complicaties na de operatie.

Als Health And Beauty Travel houden we rekening met de mentale en fysieke gezondheid van onze patiënten als geheel. Om deze reden vonden we het goed om ondersteuning te krijgen van een deskundige op dit gebied.

We delen deze informatie van psycholoog Servet Asan met u over de pre-esthetische voorbereiding en postoperatieve psychologische ondersteuning.

Psychologische beoordeling:

Psychologische beoordeling omvat een proces dat het gedrag, de emoties en de mentale structuur van de persoon onderzoekt en tot doel heeft de moeilijkheden en oorzaken van de problemen die in deze richting worden ervaren, aan het licht te brengen. Dit proces, uitgevoerd door de experts van het onderwerp (psychiater, psycholoog), heeft tot doel de dagelijkse functionaliteit van de persoon te beschermen en de persoon op een emotioneel niveau te brengen waar ze zich in principe goed kunnen voelen met positieve cognities. Experts proberen dit doel te bereiken met de middelen van de psychologische wetenschap en verschillende theoretische technieken.

In welke situaties moet ik een psychologische beoordeling overwegen?

Bovenstaande voorbeelden zijn voldoende voor een Psychologische beoordeling.

Contact

Waarom is psychologische beoordeling belangrijk vóór esthetische operaties?

Psychologische beoordeling behandelt niet alleen problemen die verband houden met cognitieve processen die moeilijk zijn voor individuen om mee om te gaan.

Tegelijkertijd is het een belangrijk en noodzakelijk proces om ervoor te zorgen dat ze een gezonde mentale structuur hebben die hen in staat stelt de belangrijke beslissingen die ze voor hun leven zullen nemen te analyseren. Bij belangrijke beslissingen zoals Plastische Chirurgie kunnen mensen negatieve cognities hebben gevormd over hun fysieke uiterlijk. Dit is een zeer belangrijke kwestie.

Bij het nemen van de beslissing om een ​​esthetische operatie te ondergaan, kan de persoon dankzij Psychologische beoordeling  begrijpen of omgevingsfactoren een gezonde mentale functie aan de gang zijn. Esthetische operaties worden als een gezonde ingreep gezien als dat nodig is, maar kan ook op verzoek van de persoon worden uitgevoerd.

Dit is geen schadelijke kwestie, maar het heeft te maken met de ontwikkeling van de kansen van vandaag. Het punt dat hier moet worden overwogen, is wat effectief is bij het nemen van deze beslissing van de persoon. Wat is de betekenis van dit effect voor de persoon? Dergelijke vragen hebben ook antwoorden en een correcte analyse nodig. Het is in uw voordeel om deze beslissing op een gezonde basis te nemen met ondersteuning van een deskundige.

Nadat de beslissing is genomen om een ​​esthetische operatie te ondergaan, kan er een stressvolle en angstige periode beginnen met betrekking tot het proces, zoals bij elk individu te zien is. Om deze reden zal het nemen van deze beslissing met een goede ondersteuning u ook in staat stellen om op een gezondere manier om te gaan met situaties zoals stress en angst. Stress en angst zijn verwachte reacties die vóór de procedure zullen optreden.

Uw correcte en gezonde beheersing van het proces zal bepalend zijn voor uw stress- en angstniveau. In dit proces is het opzetten van scenario’s over mogelijke negatieve mogelijkheden een voldoende reden om je stress- en angstniveau te verhogen. Voor een gezond proces is het veel handiger om uit de juiste bronnen op de hoogte te zijn van alle details en zonder aarzelen al je vragen te kunnen stellen. U moet weten dat uw stress- en angstniveaus zullen toenemen in gevallen waarin u niet voldoende informatie over het proces kunt krijgen. Correcte en gezonde voortgang met betrekking tot uw angst- en stressniveau is mogelijk na de Psychologische beoordeling. We willen het belang van psychologische beoordeling  vóór een esthetische chirurgie benadrukken en aanbevelen met enkele mogelijke voorbeelden.

Belangrijke informatie om te weten:

1- Wat is het effect van psychologische medicijnen op chirurgie?

U moet uw arts informeren over de geneesmiddelen die u gebruikt. Anders is de kans groot dat u voor of na de operatie last krijgt van de bijwerkingen van uw medicijnen. Bovendien kan het niet informeren van de arts over de gebruikte medicijnen worden gezien als een directe bedreiging voor uw gezondheid. Als u uw medicijnen op tijd moet gebruiken, moet u deze informatie met uw arts delen. Als u dit niet doet, gaat u verder dan het beoogde gebruik van de medicijnen en veroorzaakt u uw psychisch ongemak. In een dergelijke geval kan de situatie waarin u zich bevindt u bang maken en is de kans groter dat u het hele team, uzelf en de mensen met wie u communiceert, schade toebrengt. Om deze reden zijn de effecten van psychologische medicijnen van groot belang voor uw operatieproces.

2- Ik wil deze operatie niet, maar de mensen om mij heen wel? Maakt het uit?

Als omgevingsfactoren van invloed zijn op uw beslissingen in esthetische operaties, geef uzelf dan eerst tijd voor de operatie en vraag u zich af of u de operatiebeslissing echt zelf wilt. Als u deze operatie vrijwillig wilt anders dan de mensen met wie u communiceert, hebt u een gezonde beslissing genomen. U wilt het misschien niet, maar uw vrienden of partner of iemand in uw familie wel. U moet weten dat er een verandering in uw leven zal komen en iets doen wat u niet wilt, zal een ongezond en moeilijk proces zijn. Dit omvat een proces dat vermoeiend zal zijn en slechte resultaten zal opleveren voor zowel u als het operationele team. Wanneer je belangrijke beslissingen voor je leven neemt, beslis dan zeker wat je wilt en zet dan een stap.

3- Wat zijn de psychologische suggesties ter voorbereiding voor een esthetische operatie?

Nadat u uw beslissing voor plastische chirurgie hebt genomen, begint een avontuur van duisternis dat u zal raken. Hoe zal het zijn? Het zet je aan het denken over verschillende scenario’s. Daarom is het normaal dat u angst ervaart. Om deze situatie te voorkomen, moet u allereerst toegang hebben tot alle informatie waarmee u kunt ontspannen. Het kiezen van de juiste arts zal uw vertrouwen in de operatie vergroten. U moet alle vragen in uw hoofd stellen aan het operatieteam waarmee u communiceert en alle informatie over het proces krijgen. Anders zullen negatieve gedachten blijven bestaan. Voor de operatie moet u het operatieteam vertellen over alle ziekten die op u betrekking hebben en gedetailleerde informatie geven. U moet informatie geven over de medicijnen die u gebruikt. U dient alle details over de problemen die u ervaart te delen en de mogelijkheid dat de problemen van invloed zijn op de operatie over te laten aan de beslissing van de arts of het operatieteam. Na de operatie moet u de aan u gegeven instructies opvolgen en de pijn of soortgelijke situaties die u zult ervaren aan het operatieteam melden.

Wie is psycholoog Servet Asan?

servet asanServet Asan (28/12/1992, Van) studeerde af aan de Haliç University, afdeling Psychologie. Hij voltooide zijn master aan dezelfde universiteit. Tijdens zijn opleiding heeft hij stage gelopen in het Franse Lape Hospital en in tal van particuliere sectoren. Hij nam deel aan verschillende activiteiten in het Erenköy Psychiatric Hospital en het Bakırköy Psychiatric Hospital. Hij nam deel aan vele sociale verantwoordelijkheidsprojecten.

De belangrijkste hiervan zijn het Project Not Without You, het Project Clean Steps for Healthy Life en de Algemene Coördinator van de bewustmakingsprojecten voor kinderen. Hij is de auteur van het Young Psychologists Book, een inleidend boek over psychologie, en de 12th Session (Fuga) Books on Dissociative Fugue Disease. Hij is de voorzitter van het bestuur van de Psychology Youth Association, die is opgericht om de waarden van de psychologische wetenschap te beschermen.

Hij werd verkozen als lid van de raad van het hoofdkwartier bij de 36e algemene vergadering verkiezingen van de Turkse Psychologische Vereniging. Hij blijft werkzaam op het gebied van geestelijke gezondheid als psycholoog en gezinsadviseur.