fbpx
Heilig Hartplein 33A
5462 EB Veghel NL
Maandag – Zaterdag – 8:00 – 18:00
Zondag – 8:00 – 14:00

Trombose En Embolie Risico’s Bij Esthetische Chirurgie En De Voorzorgsmaatregelen

Road to Perfection

Trombose En Embolie Risico’s Bij Esthetische Chirurgie En De Voorzorgsmaatregelen

Road to Perfection
Estetik Ameliyatlarda Tromboz ve Emboli Riski ve Önlemler

Trombose En Embolie Risico's Bij Esthetische Chirurgie En De Voorzorgsmaatregelen

Naast alle andere operaties geldt het risico op trombose en embolie ook voor esthetische ingrepen. Bij andere hart-, orthopedische, hersen- en urologische operaties kunnen ongewenste resultaten optreden als gevolg van embolie. Maar wanneer de situatie echter esthetisch is, wordt deze situatie extra zichtbaar gemaakt in de pers, sociale media en tv-zenders.

Allereerst moeten we praten over de complicaties van embolie en trombose bij liposuctie, buikwandcorrectie, bbl (Braziliaanse Butt-lift) operaties.

Wat is trombose?

Om het kort uit te leggen, de verstopping van de diepe ader in de benen door een stolsel wordt trombose genoemd. In feite kunnen we het stolsel tot uitdrukking brengen als het basis afweermechanisme van het lichaam. In gevallen waarin een bloeding optreedt als gevolg van een verwonding of om welke reden dan ook, ontstaat er een zogenaamde stolsel om de bloeding te stoppen, en het helpt de bloeding te stoppen door dat gebied te intensiveren.

In het geval van trombose vormt zich een overmatig bloedstolsel en het stolsel blokkeert het vat. Er zijn veel redenen waarom deze situatie zich voordoet.

Het is van groot belang dat de arts en zijn team voor en na de plastische chirurgie de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en dat de patiënt zich voor en na de operatie aan de gevraagde regels houdt.

Wat is een embolie?

Het is de beweging van het stolsel die vasculaire occlusie veroorzaakt. Kortom, het is een aandoening waarbij slagaders verstopt zijn en vitale organen niet van bloed kunnen worden voorzien. Longembolie, hersenembolie zijn de meest voorkomende vormen van embolie.

Wat veroorzaakt trombose?

De redenen voor de vorming van trombose na plastische chirurgie of om verschillende redenen zijn als volgt.

Contact

Vertel uw arts over uw stollings- en trombose probleem

Als u een erfelijke of verworven stollings- of trombose ziekte heeft, informeer dan uw arts vóór de operatie. Als u aarzelt over deze kwestie, of als u een voorgeschiedenis van trombose heeft gehad tijdens uw eerdere operaties, moet u deze informatie melden in het stadium van de operatie-organisatie. Uw esthetische en plastische chirurg kan u aanraden om de volgende bloedonderzoeken in uw land te laten doen voordat u naar de praktijk komt.

Worden er bloedverdunners gegeven na de operatie?

Na plastische chirurgie krijgt niet elke patiënt bloedverdunners of medicijnen. Hiervoor moet de patiënt een bekend stollingsprobleem hebben. Met name operaties zoals liposuctie, bbl, buikwandcorrectie zijn operaties met een hoog bloedingsrisico. Om deze reden wordt patiënten geadviseerd om gedurende een bepaalde periode voor de operatie geen bloedverdunners te drinken. Daarom krijgt niet iedere patiënt na plastische chirurgie bloedverdunners of medicijnen met een hoog bloedingsrisico. In een dergelijk geval neemt het risico op bloeding van de patiënt met de mogelijkheid van actieve bloeding toe. Dit kan tot trieste gevolgen leiden.

Bij de preoperatieve onderzoeken van de patiënt worden testen zoals bloedingstijd en stollingstijd uitgevoerd. Deze onderzoeken worden voorafgaand aan de operatie door de anesthesioloog onderzocht en er wordt gekeken of er geen belemmering is voor uw operatie. Na deze waarden beslist uw plastisch chirurg of u na de operatie bloedverdunners krijgt.

Wat moeten we doen om het risico op embolie te verkleinen?

Het risico op embolie geldt voor alle operaties. Vooral bij operaties als heupprothese en knieoperaties is het risico groter.

Bij esthetische ingrepen bestaat er een risico op embolie. Laten we proberen uit te leggen wat de patiënt moet doen om dit risico te verminderen.

  • – Bewegen

Het is erg belangrijk om te bewegen tegen de mogelijkheid van een embolie. Onder de esthetische operaties zijn operaties zoals liposuctie, Braziliaanse billen lift en buikwandcorrectie degenen die lang duren. Tijdens deze periode is de patiënt onbeweeglijk met het effect van anesthesie. Het is erg belangrijk om de patiënt ongeveer 4 uur na de operatie te laten lopen. Normalisatie van de bloedcirculatie staat op de eerste plaats voor de mogelijkheid van stolsels.

Tijdens de eerste wandeling kan de patiënt een gevoel van flauwvallen ervaren. Probeer na een korte rustperiode weer sterk te zijn om weer te kunnen lopen. Je moet je lichaam activeren en stimuleren door te lopen.

Denk eraan om veel water te drinken. Het consumeren van veel water zal helpen om oedeem en zwelling sneller kwijt te raken en zal uw mobiliteit versnellen.

Het kan zijn dat u na plastische chirurgie een of twee nachten in het ziekenhuis moet blijven. Vergeet in dit proces niet te lopen en je benen te bewegen bij elke gelegenheid. Herhaal dit elk uur of om de twee uur.

  • – Stoppen met roken voor de operatie

Een andere factor die het risico op embolie verhoogt, is roken. Het grootste risico veroorzaakt door sigarettenconsumptie is atherosclerose. Een persoon met een risico op atherosclerose heeft een zeer hoog risico op embolie. U mag ten minste 15 dagen voor en ten minste 15 dagen na de operatie niet roken.

  • – Beweeg in het vliegtuig

De belangrijkste oorzaak van embolie is immobiliteit. Patiënten die in een ander land zijn geopereerd, maken lange vliegreizen bij hun terugkeer naar hun land. Vooral trips van meer dan 3 uur kunnen embolie veroorzaken.

Probeer je vliegtuigstoel aan de kant van het gangpad te reserveren. Probeer regelmatig op te staan ​​en te bewegen totdat het vliegtuig opstijgt. Nadat het vliegtuig is vertrokken, elke 30 minuten korte wandelingen maken in de gang. Vergemakkelijk uw bloedsomloop.

  • – Trek uw operatie kousen niet uit!

Trek uw emboliekousen die u voor de operatie hebt aangetrokken pas uit als u weer naar huis gaat. Vergeet niet om deze sokken, die het risico op embolie verminderen, te dragen tijdens uw vliegreis. Deze lage druk kousen verminderen het risico op embolie tijdens uw inactiviteit.

Contact