fbpx

Aanbevelingen ter preventie van obstipatie bij plastische en esthetische chirurgische ingrepen

Road to Perfection

Aanbevelingen ter preventie van obstipatie bij plastische en esthetische chirurgische ingrepen

Road to Perfection
plastik ve estetik cerrahi ameliyatlarinda kabizlik onleyici tavsiyeler

Aanbevelingen ter preventie van obstipatie bij plastische en esthetische chirurgische ingrepen

Obstipatie is één van de meest voorkomende aandoeningen bij plastische en esthetische chirurgische ingrepen.

Obstipatie/ verstopping is de nachtmerrie van elke patiënt na een liposuctie, BBL en vooral na een buikwandcorrectie operatie.

De moeilijkheden die de patiënten ervaren tijdens een toilet bezoek, de gasproblemen in de darmen en de angst dat de hechtingen zullen barsten, maken deze toch al stressvolle periode nog moeilijker. 

In feite is het niet zo moeilijk om deze problemen te minimaliseren. U kunt deze problemen overwinnen met een paar voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen.

Oorzaken obstipatie?

Er zijn enkele factoren die obstipatie veroorzaken na plastische en esthetische operaties.

1) Stress

Stress is een van de oorzaken van obstipatie. Met het naderen van uw operatiedatum kan uw stress toenemen zonder het te beseffen. U kunt ’s nachts moeite hebben met slapen.

2) Reizen en klimaat verandering

We organiseren onze plastische en esthetische operaties in Turkije. Hoe lang u in Turkije blijft, hangt af van de ingreep die u krijgt. Verschillende klimatologische omstandigheden kunnen het metabolisme van mensen beïnvloeden. Deze aandoening kan obstipatie veroorzaken.

3) Eetgewoontes

De eetcultuur van het land waar je naar toe gaat, kan je stoelgang veranderen. Zelfs het water dat je drinkt en de chocolade die je eet, kunnen in dat land verschillende smaken hebben. Een van de aandoeningen die obstipatie veroorzaken, is het veranderen van uw eetgewoonten.

4) Medicatie

De belangrijkste factor die verstopping  kan veroorzaken is door de medicatie dat u tijdens en na de operatie krijgt toegediend in de vorm van anesthesie, pijnstillers, antibiotica en infuus. Obstipatie kan optreden na een operatie als andere factoren die ik eerder heb genoemd hieraan worden toegevoegd.

Contact

Wat te doen bij obstipatie?

We raden u aan om een ​​week voor de operatie uw dieet aan te passen om het obstipatie probleem na plastische chirurgische ingrepen te vermijden. Een paar veranderingen in uw leefstijl zal u hierbij helpen. 

  • – Eet vezelrijk 

Eet volkoren brood. U kunt voedsel consumeren dat is geproduceerd met gerst, rogge, haver. Peulvruchten zoals erwten en kikkererwten zijn goed voor je maag en darmen.

  • – Eet groenten

Bereid uw maaltijden voor met groenten zoals broccoli, wortels en bloemkool. Probeer soepen en salades.

  • – Eet fruit

Eet fruit eten tussen de maaltijden door. 

  • – Drink veel water

Behoud de waterbalans van uw lichaam. Probeer dagelijks 3 liter water te drinken. Deze gewoonte zal u veel baat hebben na een operatie. Omdat u na de operatie wordt gevraagd veel water te drinken. Water is erg belangrijk voor de spijsvertering.

  • – Verminder cafeïne houdende en koolzuurhoudende dranken

Probeer een week voor de operatie geen koffie, cola en soortgelijke dranken te drinken. 

  • – Roken en alcohol

Probeer roken en alcohol te vermijden. Als er hechtingen bij uw operatie zullen zijn, heeft roken een negatieve invloed op het genezingsproces. Roken heeft een nadelige invloed op uw spijsvertering 

  • – Ga wandelen

Maak een wandeling om uw stofwisseling te versnellen en uw spijsvertering te stimuleren.

Contact